RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Schanche-saken er henlagt

Foto: Jørgen Steinli / SCANPIX
Sist oppdatert:
Statsadvokaten i Troms og Finnmark har bestemt at saken mot Martin Schanche skal være henlagt.

Schanche ble anmeldt til politiet for ulovelig barmarkskjøring, men politiet henla saken. Fjelltjenesten anket henleggelsen til statsadvokaten, som altså valgte å gjøre det samme.

- Grunnen er bevistvil, sier statsadvokat Anette Barlien til NRK.

18. juli i år ble Martin Schanche, sammen med to bekjente, kontrollert av Fjelltjenesten i Tana. Rallykongen hadde ikke dispensasjon for kjøring med bil og terrengmotorsykkel, men forklarte at han var på oppdrag for en reindriftsutøver. Folk i reindriftsnæringen har lov til å kjøre utenfor lovlige løyper når de er i arbeid.

- Familiene Schanche og Utsi har kjent hverandre i 50 år. Jeg hjalp dem med arbeid, og har hjulpet dem med brennmerking av rein etter at denne saken ble anmeldt også, sier Martin Schanche til TV 2 Nettavisen i dag

Fylkesvaraordfører Kirsti Saxi i Finnmark gikk knallhardt ut mot Schanche da saken ble anmeldt.

- Det er greit at Martin Schanche er flink å kjøre fort på lovlige steder, men som politiker burde han være klar over at barmarkskjøring er med på å skape store sår i naturen som det tar lang tid å få reparert. Jeg er veldig skuffet, sa hun dengang.

- Det ble et slag i lufta. Hun hadde ikke nok opplysninger da hun uttalte seg. I ettertid står hun frem som rimelig latterlig, sier Schanche i dag.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere