RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Schiong: - Jeg er feilsitert

Foto: Ørn E. Borgen (Scanpix)
Sist oppdatert:
- Jeg har aldri sagt at Tommy Haugen fortjente medalje for sin nødvergehandling, sier advokat Håkon Ø. Schiong.

Tirsdag ble advokat Håkon Ø. Schiong sitert i Dagbladet på at han mente klienten Tommy Haugen fortjente medalje som helt etter å ha knivstukket firebarnsfaren Richard Olaf Søyland.

Søyland var beruset da han trenget seg inn i Haugens bolig, og angivelig oppførte seg truende over Haugen og hans barn.

På grunnlag av avisartiklene, uttalte leder for Advokatforeningens strafferettsutvalg, Harald Stabell, at han«aldri har hørt noe liknende» fra noen kollega.

- Tatt ut av sammenheng
Overfor TV 2 Nettavisen benekter Schiong at han har kommet med de oppsiktsvekkende uttalelsene. Uttalelsen om medalje falt, men i en annen kontekst, hevder han.

- Det jeg sa er tatt ut av sin sammenheng. Vi diskuterte dette med nødverge i et litt bredere perspektiv, og i forhold til rettspraksis i utlandet, sier Schiong.

Ifølge Schiong sa han på generelt grunnlag at man i en rendyrket nødvergesituasjon «fortjener medalje fremfor å bli kastet på glattcelle», og viste i den forbindelse til nødvergerettspraksis utenfor Norges grenser.

Selv mener han Stabell burde ha undersøkt saken nærmere før han i det hele tatt uttalte seg.

Schiong har ikke selv sett oppslagene på grunn av befaring med retten tirsdag.

- Beklager ingenting
Når uttalelsen er trukket frem slik den gjør i Dagbladet, vil advokaten likevel ikke beklage uttalelsen overfor Støen eller de pårørende.

- Det får avisene som har falt for fristelsen til å bruke uttalelsene svare for. Det blir feil av meg å gi kommentarer på uttalelser som jeg ikke har gitt. Jeg har uttalt meg på et generelt grunnlag med sammenlikning av rettstilstand i utlandet, understreker Schiong.

Diskuter saken her!

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere