*Nettavisen* Nyheter.

Schiong kan miste bevillingen

Kjendisadvokat Håkon Schiong kan bli nektet å drive som advokat.

07.06.07 10:26

Addvokatbevillingsnemden har nemlig fattet vedtak om å frata Schiong advokatbevillingen.

- Det er fattet et vedtak om tilbakekall av hans advokatbevilling, bekrefter seniorrådgiver Dag Eriksen i Tilsynsrådet for advokatvirksomhet til Finansavisen.

- Uttak fra klientkonto
Schiong har nå, med sin forsvarer John Christian Elden, gått til søksmål. Stemningen er sendt til Oslo tingrett, og gjelder utsettelse av vedtaket til dommen eventuelt er rettskraftig - samt gyldigheten av vedtaket.

Det er flere forhold som gjør at advokatbevillingsnemden vil frata Schiong bevillingen. Ifølge Tilsynsrådet skal han ha brutt Bokføringsloven og advokatforskriften. Sistnevnte for at «advokat Schiong kritiseres for at det er foretatt et betydelig antall uttak av salær fra klientbankkonto før avregning har blitt tilstilet den aktuelle klient», skriver avisen.

Rådet mener også at advokaten har gjort seg skyldig i brudd hvitvaskingsloven (identitetskontroll), og mener han «urettmessig har tilegnet seg 120.000,- som tilhører staten».

Elden: - Han er skikket
- Mener dere at vedtaket fra avokatbevillingsnemden er fattet på helt feil grunnlag?


- Vi mener de har utvist alt for strengt skjønn i saken, og har brakt vedtaket inn for Oslo tingrett. Vi mener det ikke kan herske tvil ved at advokat Schiong er skikket til å være advokat, noe retten har full kompetanse til å avgjøre, sier Elden til Nettavisen.

- Har Schiong tatt ut penger en betydelig antall ganger ulovlig fra en klientkonto?


- Han har tatt ut penger noen dager før han kunne gjøre det fordi en overføring ble forsinket i banken. Han hadde fått kvittering på at pengene var satt inn da han tok dem ut, men de var ikke bokført i banken ennå. Pengene var hans, så det er bare formalregler som er brutt her, sier Elden.

- Rådet mener at Schiong har brutt hvitevaskingsloven. Har han det?

- Han er ikke anklaget for hvitevasking, men for ikke å ha foretatt tilstrekkelig kontroll av identitet. Pengene var i seg selv greie, sier advokaten til Nettavisen.

Selv om tingretten støtter Tilsynsrådet, kan Schiong fortsette som advokat inntil dommen blir rettskraftig.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.