RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Scientologer behandlet narkomane

Sist oppdatert:
Den norske stat betalte store summer for at narkomane skulle få behandling hos Narconon i Danmark. Organisasjonen drives og støttes av scientologer.

Forsker ved Statens institutt for rusmiddelforskning, Astrid Skretting, er skeptisk til behandlingstilbudet hos Narconon.

- Jeg ville vært ytterst skeptisk til å gå inn i dette, sier Skretting til Avisenes Nyhetsbyrå (ANB).

Narconon baserer ifølge ANB sin behandling på læren til L. Ron Hubbard, mannen som grunnla scientologikirken. Kirken er blitt beskyldt for hjernevasking, og sterkt kritisert for kontroversielle tester og dyre kurs.

I løpet av de to siste årene har rundt 20 norske narkomane reist til Narconons behandlingssenter utenfor København. Flere har også reist til Narconon i Sverige. Hver behandlingsplass koster mellom 180.000 og 200.000 kroner, skriver ANB.

Informasjonsrådgiver i Helse Vest, Heidi Bjørnevik, bekrefter at staten har betalt Narconon for behandling av norske narkomane, men at de ikke har noen avtale med Narconon i dag.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere