*Nettavisen* Nyheter.

Se årets frekkeste kjøttsmugler

Foto: Tollvesenet

Kanskje ikke så rart at denne tungt lastede bilen vekket tollernes mistanke. Se bildene av tollbeslagene

11.01.07 07:52

Tollvesenet beslagla 35 tonn kjøtt i fjor, og noen bidro mer til statistikken enn andre.

Se bildene av tollbeslagene nederst i saken

Personbilen som tollerne stoppet på Svinesund i juni må trygt kunne kalles fjorårets frekkeste smuglerforsøk i kategorien kjøtt. Bilen var bokstavelig talt fullastet med kyllingkjøtt.

- Bilen var fylt med to tonn kjøtt og lå nok godt nedpå. Dette var det største beslaget av kjøttvarer i 2006, sier informasjonsrådgiver Thore S. Pedersen i Toll- og avgiftsdirektoratet til Nettavisen.

Den totale mengden beslaglagt kjøtt i fjor viser en liten økning fra året før, viser Tollvesenets statistikk. De siste årene har beslagene av kjøttvarer ligget i overkant av 30 tonn. De største kjøttbeslagene blir gjort på grenseovergangene mellom Norge og Sverige.

Mer narkotika
Politiets beslag av narkotika i 2006 var det høyeste på fire år. Det ble gjort rekordhøye 11.000 beslag av cannabis, mens mengden – 1,5 tonn - er uforandret, opplyser politiet i en pressemelding.

Det ble beslaglagt 385 kilo amfetamin og metamfetamin. Dette er høyere enn noen gang, og representerer en betydelig mengde også i nordisk og europeisk sammenheng.

82 kilo heroin ble stanset ved grenseovergangene i 2006. Dette er rekord, og den forrige rekorden er fra 1996, som var på nesten 60 kilo.

Mindre vin
Men tollerne beslaglegger mindre vin enn før. Mens antall beslaglagte liter brennevin over 60 prosent økte med henholdsvis 2064 og 3962 liter, tok tollerne 22.266 færre liter vin.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag