*Nettavisen* Nyheter.

Se båttyvene bli tatt

Ved hjelp av infrarødt kamera var det en smal sak for politihelikopteret å forfølge tyvene. Se politiets video!

22.08.06 21:23

Søndag skrev TV 2 Nettavisen om politiets råeste våpen i kampen mot kriminelle. I dag får du et unikt innblikk i politiets nye hverdag etter at det ble investert 47 millioner kroner i et høyteknologisk helikopter med det siste av det siste innen videoutstyr.

Se egen reportasje og video fra politihelikopteret her.

Klikk på bildet for å forstørre.

Foto: Politiet

Oppdaget på sjøen
Natt til 22. september 2004 stjeles en båt til 500.000 kroner fra Engelsvika i Fredrikstad. En båtpatrulje, to hundepatruljer og politihelikopteret settes inn i jakten.

Like etter klokken 02.00 fanger helikopterets infrarøde kamera opp båten i Drammensfjorden. Både båten og kjølvannet bak den er lett å oppdage, da begge deler utheves som i lysere toner ettersom de er varmere enn omgivelsene.

Klikk på bildet for å forstørre.

Foto: Politiet

Legger på sprang
Tyvene oppdager helikopteret og velger å legge til kai og fortsetter flukten til fots. I 13 minutter løper de to personene i skogen og langs veier, før de til slutt legger seg i skjul i buskene bak en trafostasjon.

Med politihelikopteret hengende over seg, ankommer politiets bilpatruljer. Man kan tydelig se at den ene bilen har kjørt hardere enn den andre, da panseret er langt lysere (altså varmere, red.anm.) enn hos den andre.

Tyvene skjønner de er oppdaget og kommer frem fra skjulestedet og pågripes.

Klikk på bildet for å forstørre.

Foto: Politiet

Det viser seg senere at tyveriet av den kostbare båten er et bestillingstyveri. Politiet finner to bager som kan knyttes til de to. Beslag i bagene fører politiet til bakmannen som blir pågrepet.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.