Se branndramaet: Her kunne det gått skikkelig galt

I FYR OG FLAMME: Heldigvis gikk det bra, etter at det tok fyr på en balkong i Oslo sentrum. Se video nederst i saken.

I FYR OG FLAMME: Heldigvis gikk det bra, etter at det tok fyr på en balkong i Oslo sentrum. Se video nederst i saken. Foto: Katinka Sletten (Nettavisen)

Full fyr på Oslo vest. - Det kunne definitivt gått galt, sier brannvesenet.

15.12.15 18:46

Tirsdag kveld tok det fyr i materialer på en balkong i Bogstadveien i Oslo sentrum. Se video lenger ned i saken.

- Dette kunne definitivt gått galt, sier vaktkommandør Morten Haglund ved brannvesenet i Oslo til Nettavisen, som samtidig benytter anledningen til å be folk være forsiktig med stearinlys og åpen ild i jula.

Flere personer jobbet med å pusse opp leiligheten. Mens en person begynte å slukke brannen, ringte andre etter brannvesenet som var der på få minutter.

Brannslukker

RYKKET UT: Brannvesenet rykket ut til bygården i Oslo sentrum. Foto: Katinka Sletten (Nettavisen)

Brannen ble først forsøkt slukket med vann. Deretter brukte arbeiderne et brannslukkingsapparat før brannvesenet tok over.

- De hadde selv startet slukking på stedet. Vi sikret at alt var slukket ordentlig og tok med oss det som brant, sier Haglund.

Ukjent årsak

Haglund sier at branner i gamle bygårder av denne typen er ekstra utfordrende fordi det er mange hulrom i bygningene der røyk og farlige gasser kan forflytte seg fort og ukontrollert. Denne gangen begrenset brannen seg heldigvis til balkongen, men vinduer og fasade ble skadet.

Operasjonsleder Rune Ulsand i Oslo politidistrikt sier at det blir opprettet sak, men at de nå ikke kan si hva som forårsaket brannen.

HTML EMBED
var s=document.createElement("script");s.type="text/javascript";s.src="http://csp.picsearch.com/player?auth=3muujQJz-Cl7StaCtisfk6BbsVsL2SDCFqPPGFS1a0zoNmaL_wN3Ryhd7HEzdgaqWtROmMBxw3Tc7T-SNcGV5vdtQlAVYlwf&jsonp=screen9.api.embed&screen9="+typeof(screen9);document.getElementsByTagName("head")[0].appendChild(s);

SIKRET: Brannvesenet sikret at ikke brannen hadde spredd seg. Foto: Katinka Sletten (Nettavisen)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.