Se Cola-torsken her

Stig Skår og sønnen Mathias (8) fikk seg en skikkelig overraskelse på fisketuren. I magen på torsken fant de en colaboks.

20.02.04 11:34

Boksen var nesten like hel, bare litt bulkete.

- Jeg ble litt paff, sier Stig Skår til TV 2 Nettavisen.

Hobbyfiskeren trodde nesten ikke sine egne øyne da han på fisketur med sønnen oppdaget det knallrøde, amerikanske produktet - inne i magen på torsken.

- En glupsk fisk
Colaboksen kom til syne da han skulle sprette opp magen på fisken, for å gjøre den klar til middagen for familien fra Austevoll i Hordaland.

- Torsken er glupsk, men at den er så glupsk visste jeg ikke. Jeg har hørt om fisker som har spist stein, men ikke en colaboks, sier Skår og ler.

Etter å ha kjent på fisken, skjønte han at det var noe rart. Magen var nemlig så hard. Den colaspisende fisken var ellers både lang og tynn. Om det var på grunn av colaboksen eller ikke, er uvisst, men torsken så ikke ut til å være i fin form.

- Hadde den vært frisk, ville den nok ha veid rundt ti kilo, sier Skår til TV 2 Nettavisen.

Fransk colaboks
Den spesielle saken har fått store oppslag i både lokalavisen Marsteinen og Bergens Tidende. En av journalistene legger gledelig til noen opplysninger:

- Det eneste jeg syntes historien mangler, er at colaboksen var fransk. Jeg synes derfor det er skuffende å konstatere at fransk torsk ikke drikker rødvin - helst fra Bordeaux, sier lokalavisjournalist Trond Hagenes i Marsteinen til TV 2 Nettavisen.

Julemat med smak
Den storkjeftede torsken er nå saltet og hengt opp til tørk, og skal etter planen få æren av å bli mat til jul.

- Da med colasmak, sier den stolte boksefiskeren.

Har du en morsom fiskehistorie? Skriv den inn i feltet under og del den med andre lesere.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.