*Nettavisen* Nyheter.

Se de nye utespillene

Foto: (Jugglingworld.biz)

Vi er blitt mer kreative i valget av utespill. Nå er det Flingo, Ridderspill, Boccia og Petanque som gjelder.

02.08.06 09:22

Les om de ulike spillene nederst på siden.

I sommervarmen er det ikke bare frisbee og bading vi leker oss med. Flere nye spill er på full fart inn, og eldre slagere som krokket og sandvolley vinner stadig flere, sier produktsjef Andreas Hertzenberg i G-Sport til TV 2 Nettavisen.

- I sommer går det mest av ridderspill og kubbespill. Ridderspill er en mer avansert variant av kubbespillet, og det selger vi veldig mye av. Det er nok fordi det er enda mer underholdende enn kubbespillet, tror Hertzenberg.

Klikk på bildet for å forstørre.

Foto: (DinPris.no)

Flingo er et nytt ballspill av året som passer både for voksne og barn. Det kan spilles både i på stranda, i parken, og i hagen.

Et annet spill som er nokså nytt er det franske Petanque. Dette spillet går ut på å kaste kuler, og har tidligere bare vært å se i eldre franske filmer. Nå har også nordmenn fått sansen for det.

Krokket er mer in
De mer klassiske spillene er også godt likt om sommeren, og spesielt krokket vinner stadig flere tilhengere.

- Vi selger mer krokket i sommer enn tidligere. Kanskje det er fordi har fått større hager, undrer produktsjefen.

Noe som vi kan tenke oss er at frisbee og badminton er fortsatt veldig populært om sommeren.

- Det går veldig mye av badmintonsett, både med eller uten løse nett. Mange liker å kjøpe bare bruke rackerter og ball. Dette er en sikker vinner fra år til år, forteller Hertzenberg.

Sandvolley i stor vekst
Et sommerspill som passer til alle er sandvolleyball, og det på full fart inn i Norge.

- Vi selger veldig mange sandvolleyballer nå. Det er en økende trend de siste årene her til lands, forteller produktsjefen.

Han tror det skyldes mer mediedekning rundt denne sporten, og at Norge hevder seg på både herre- og damesiden her.

Besøk våre sommersider her.

Her er de nye utespillene:

Kubbespill er et hagespill som spilles med trekubber og pinner. Målet er å kaste motstanderlagets riddere og deretter velte kongen. Spillet oppstod i middelalderens Frankrike, og ble først populært i Sverige før det kom til Norge.

Ridderspill er nesten det samme som kubbespill, men det er noe mer avansert. Les om reglene her.

Flingo er et ballspill som passer både barn og voksne. Man har på seg en overdel i stoff og kaster ball med denne. To til seks spillere deltar. Les om reglene på Flingo.no .

Boccia spilles med trekuler i forskjellige farger. Det stammer fra det gamle Roma, men er utviklet i Italia. Det kan spilles individuelt eller på lag med 2-3 spillere. Man kaster kuler som skal treffe en målball.

Petanque har stålkuler som spilles på grus. De kastes mot en liten målkule av tre, som også kalles ”grisen”. Den som kommer nærmest grisen vinner.

Brettspill.no eller på Biljardexperten.no kan du lese mer om ulike utespill.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag