*Nettavisen* Nyheter.

Se det nye Folketeateret

Foto: Paul Weaver (Mediehuset Nettavisen)

Christian Ringnes og hans medsammensvorne har plassert damer i hvert rom i det nye Folketeateret. Se bildene.

24.02.09 16:49

(SIDE2:) - Det er jo morsommere å si en halv milliard kroner, humrer Christian Ringnes til Side2. Men sannheten er at den nye Folketeaterbygningen har kostet omtrent 450 millioner kroner. Det innebærer oppussingen av den gamle operaen, en restaurering av passasjen, skulpturer og kunst, hotellet som kommer i samarbeid med Choice-kjeden og Folk Restaurant vis a vis teateret.

Med sine 1400 sitteplasser er selve teatersalen Norges største, større enn operaen, og huser landets mest avanserte dreiescene.

17. mars åpner bygget offisielt med folkefest og Oslos til nå største fyrverkeri. 19. mars er det premiere på «Mamma Mia!» som er husets første store gjestespill.

- Litt dyrt
Eiendomsspar kjøpte eiendommen av Oslo kommune for 172,3 millioner kroner, 300.000 over takst.

- Men Christian Ringnes skjønte straks at han hadde betalt litt mye når det andre budet fra Obos var på 80 millioner, innrømmet en smilende Ringnes, som likevel mente han hadde gjort en særdeles god investering.

Siste nytt fra Side2: Sjekk forsiden akkurat nå!

Tirsdag åpnet Eiendomsspar ved Ringnes dørene for første gang til en sniktitt på alt fra dametoaletter til sal og lysekroner.

- Tatt frem til fest
- Jeg blir bare tatt frem til fest som vanlig, det er ikke stort jeg har gjort, sa Ringnes før han presenterte de andre som har jobbet med oppussingen som administrerende direktør i Folketeateret AS. Hilde Lystad. Hun får ansvar for sal og scene, restauranten og de sju barene som skal utgjøre underholdningstilbudet i bygget.

Folketeateret er en av de mest gjennomførte art deco-bygninger vi har her i landet. Og restaureringen og oppussingen har skjedd i nøye samarbeid med Byantikvaren.

- Den største utfordringen har vært stolene i salen, der vi diskuterte frem og tilbake (og endte opp med nye stoler i art deco-stil) og handikaptilgangen, sier prosjektansvarlig i Eiendomspar, John Kaasa.

Arkitekter for det hele har vært Mellbye arkitekter AS ved Ajas Mellbye og Camilla Aasgaard, som også sto for Ekebergrestauranten, en annen av Christian Ringnes rehabiliteringssuksesser de siste årene.

Låner ut skulpturer
Men Ringnes har absolutt hatt en finger med i spillet. Blant annet har han lånt ut flere skulpturer til den nye Folketeaterbygningen.

Den mest berømte av dem er nok Kate Moss i yogapositur. Ringnes har nemlig sikret seg Marc Quinns nye figur. Hun skal stå ved inngangen til Storgata, mens en liten utgave av Den lille havfruen vil stå midt i fontenen som alltid har vært foran inngangen til teatret.

SE BILDENE AV DET NYE FOLKETEATERET UNDER (trykk på bildene for å lese bildetekstene)

1622

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.