RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

SE: Egget står av seg selv

Foto: Henrik Færevåg
Sist oppdatert:
Kan du få et egg til å stå på høykant uten å kakke det? Eller flyte eller synke når du ber det om det?

(iBergen.no) Egg hører påsken til og kan bli redningen for stressede foreldre med barn som kjeder seg. Aldri spiser vi mer egg enn i påsken og de små hvite kan også bli redningen mot dårlig vær og grinete unger.

Ståegg
Dette er det enkleste trikset, som vil drive ungene til vanvidd om du ikke umiddelbart forteller dem hvordan du gjorde det. «Se unger, et egg som står av seg selv på bordet.» Selvsagt er det umulig, men hva skal ungene tro når de ser egget stå der.

Hemmeligheten er å ta det med en klype salt. Litt salt på bordet. Plasser egget oppi. Blås rundt så alle spor av salt er borte. Bare de kornene som må til for å holde egget oppe blir igjen.

Flyte på kommandoegg
Finnes det en liten tryllekunstnerspire i familien vil han høste applaus for denne.

Ha meget godt saltet vann i et glass. Hell forsiktig ferskvann over. Hold gjerne en skje opp ned og hell vannet på denne. Vitsen er at ferskvannet ikke må blande seg med det salte. Legger du forsiktig et egg oppi vil egget synke ned i ferskvann og flyte i saltvann slik at det blir flytende midt i vannet.

Ta imot applausen fra dine forbløffede tilskuere. For ytterligere å melke effekten kan du enten ha mer salt i vannet for å få egget til å flyte opp, eller heller mer ferskvann for å få det til å synke. Det vil gi deg stående applaus fra hele forsamlingen. Garantert. Spesielt hvis du introduserer det med et «Egg - flyt opp» eller «Egg - synk ned».

Rått eller kokt
Er egget rått eller kokt? Dette veddemålet er det enkelt å vinne. Ha seks rå og seks hardkokte egg i en kurv. Trekk opp et egg og gjett om det er rått eller kokt. Du vinner hver gang fordi du snurrer egget som en snurrebass. Hvis det snurrer lett er det hardkokt. Snurrer det rykkvis er det rått. Stopper du spinningen forsiktig med en finger på egget og slipper det igjen vil det fortsatt rotere på grunn av tregheten i væsken inne i det rå egget.

Lettjente penger eller snop fra ungene. Gøy.

Egget i flasken
Igjen en som påkaller tryllekunstner- (bløffmaker) talentene dine. Ta en flaske og et skrelt hardkokt egg. Hviten må ikke ha sprekker. Flasken må være akkurat stor nok til at egget ikke går i. En babyflaske eller en karaffel eller noe lignende. (Må være av glass!!!)

Vis at egget ikke går inn i flasken. Vedd på at du kan få egget inn i flasken uten å presse det inn.

Tenn deretter på noen papirbiter eller noen fyrstikker og slipp inn i flasken og la brenne ut. (Voksne til stede, please) Idet de er brent ut setter du egget på toppen av flasken og egget vil bli sugd (egentlig presset) inn av trykket utenfor flasken som er større enn inni.

For å få egget ut kan du forsøke å blåse inn i flasken som du holder opp ned og skape overtrykk.

Egg med superstyrke
Del to hardkokte egg nærmest mulig midten (ekvator). Rens kantene med saks slik at det blir jevnest mulig. Sett halvkulene på et bord med åpningen ned i et rektangulært mønster. Legg en bok oppå de fire halvkulene, en halvkule i hvert hjørne. Vedd hvor mange flere bøker du kan legge oppå før eggeskallene sprekker.

Her er det store muligheter for å ta resten av påskepengene og alt snopet fra ungene.

Neste påske
Hvis ikke dette høstet applaus så får du et siste triks som du kan ta neste påske fordi det fordrer minst ti dagers forberedelse. Stikk et hull i begge ender av et egg. Blås ut innholdet. Legg egget i eddik i ti dager. Det eneste som vil være igjen er membranen. Eddiken spiser skallet (kalsium) Tørk av eddiken og pudre det hule gummiaktige med talkum og det ser ut som et vanlig egg etter at det har tørket noen dager.

Hold det i hånden. Lukk hånden og det ser ut som om egget er forsvunnet. Kan komme fram igjen med å legges i en kopp som du rister fint på.

Kilde: Bizarre Stuff

Les flere nyheter på www.iBergen.no

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere