Gå til sidens hovedinnhold

Se - en albinoelg!

Den hvite elgen er blitt kjendis i Østfold-bygda Svinndal. Nå ber folk jegerne skåne den under jakta.

- La den leve, lyder Kirsten Foss Hansens bønn til elgjegerne før jaktstart ifølge Moss Avis . Hun har hatt albinoelgen på besøk flere ganger. Den kommer inn i hagen hennes og forsyner seg av nedfallsfrukt fra epletrærne.

Har du tatt bilder av den hvite elgen? Send det til Nettavisen i dag og du kan vinne en Sony Ericsson K800i. Kontakt Nettavisen på tlf 21 00 60 10 eller vaktsjef@nettavisen.noeller på SMS til 1984 med kodeord NATIPS.

Flere ganger de siste to månedene har hun observert elgen. Nå er hun bekymret for dens skjebne under elgjakta.

Kan benådes
Huset hennes på Kjensbæk ligger langt inne i Svinndal-skogene i Våler kommune, der elgjegerne hver høst jakter på skogens konge. Det har hun forståelse for, men akkurat denne elgen bør skånes, mener Våler-kvinnen.

Og kommunens viltforvalter og skogbrukssjef Sven O. Martinsen stiller seg ikke avvisende til søknaden om benådning.

- Frivillig fredning
- Jeg er innstilt på at vi lar den gå, og vi har sendt ut en henstilling til jaktlagene om en frivillig fredning av den hvite elgen, sier Martinsen til Nettavisen.

Elgjakta starter torsdag. I Våler kommune skal 19 jaktlag ut i skogen og forsøke å fylle kvoten på tilsammen 120 elg.

Martinsen legger ikke skjul på at det er delte meninger om hva som bør bli albinoelgens skjebne. Noen mener den er en avviker i bestanden og derfor bør felles.

Frykter ikke hvite elger
- Vi har som mål å ta ut mindreverdige dyr og holde bestanden sunn og frisk. Jeg mener vi ikke risikerer så mye ved å la denne gå. Den har en pigmentfeil, men naturen ordner opp i slike avvikende gener. Den er ingen fare for at bestanden av Våler-elg skal bli hvit, sier Martinsen til Nettavisen.

Han sier han har fått mange henvendelser om elgen fra lokalbefolkningen og mediene etter oppslaget i Moss Avis.

Reklame

Har vært utsolgt i 14 år: Nå er superutgaven her