RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Foto: Terje Bendiksby/Scanpix

SE! En god finansnyhet

Sist oppdatert:
- Jeg har aldri tjent mer penger og aldri hatt mer å gjøre, sier Magnus Stangeland i Bergen Group.

(iBergen.no) - Vi har i dag ordrereserver for åtte milliarder kroner og vi har arbeid fram til 2011, så vi kan ikke klage på dårlige tider, ler Magnus Stangeland i Bergen Group.

Det var den tidligere stortingsmannen Magnus Stangeland som i sin tid kjøpte restene av det Seim og Uppstrøm-forlatte verftet Bergen Mekaniske Verksteder. Og mens man gråt over alle de tapte arbeidsplassene, viste det seg at verkstedsindustrien i Bergen sjelden har hatt bedre kår.

Men Bergen Group er mye mer enn det. De eier en rekke mekaniske verksteder i inn- og utland.

Finansiering truer
- Men det kan skifte fort. Det jeg er mest redd for er selvsagt at selskapene ikke får tak i tilstrekkelig finansiering, sier Stangeland, som sier at ordrene er omtrent 50-50 fordelt på norske og utenlandske selskaper.

- Egentlig er jeg mest redd for at de norske selskapene ikke skal få tilstrekkelig tilgang på lån. Nå er det viktig at Innovasjon Norge og SIVA trår til med kapital som også etablerte bedrifter kan benytte seg av, ikke bare nyoppstartede.

Innovasjon viktig
- Selskapene trenger både langtidsfinansiering og driftsfinansiering. For oss og andre er det viktig å se nøkternt på fremtiden og stålsette oss for det som helt sikkert kommer. Det gjør vi gjennom innovasjon og nytenkning. Vi skal for eksempel bygge nytt på Hanøytangen utenfor Bergen og ellers oppgradere og fornye gamle verksteder.

- Men vi har ett problem som vi ikke burde ha. Vi får ikke tak i nok elektrikere, mekanikere og sveisere i Norge. Vi må til utlandet for å finne dem og det går ikke på pris. Det går på effektivitet og arbeidsevne. Her har NAV en oppgave når folk skal omskoleres, sier Magnus Stangeland, styreformann i Bergen Group

Les flere nyheter på iBergen.no

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere