Se hva som dukket opp i det nystekte brødet

GANSKE GROVT: Dette brødet var fylt med mer enn kli og rug.

GANSKE GROVT: Dette brødet var fylt med mer enn kli og rug. Foto: (Tønsbergs Blad)

En ødelagt kniv ble resultatet, men tenk om Henrik hadde satt tenna i dette brødet.

30.11.14 16:30

Et nystekt brød skulle smake godt som ettermiddagsmat. Men brødet var fylt med mer enn bare kli og rug.

Les saken i Tønsbergs Blad

– Da jeg skulle skjære meg noen brødskiver ble det brått stopp. Jeg ble mildt sagt overrasket da jeg fant ut at det var en skrue med to store muttere lå inne i brødet, sier Henrik Ulrichsen.

3-4 centimeter

Brødkniven fikk hard medfart. Og Ulrichsen tok med seg brødet tilbake til butikken.

– Skruen med mutterne må ha vært ca. 3–4 cm, sier han.

– Jeg kjøpte brødet på en Meny-butikk i Sandefjord. Det er ikke Meny som har bakt brødet, men jeg vet at butikken har varslet produsenten, sier Ulrichsen, som til daglig jobber som journalist i Tønsbergs Blad.

– Vi er like forundret som kunden

Hos Meny blir tb.no henvist videre til Bakers som produserer brødet. Presseansvarlig Ole Neergaard i Bakers AS er veldig overrasket over hva som skjulte seg inne i brødet.

– Dette er særdeles overraskende. Vi er i dialog med bakeriet som har produsert dette brødet for å finne ut hva som har skjedd, sier Neergaard til tb.no.

Bakers AS produserer daglig rundt 200.000 brød. Brødet Ulrichsen kjøpte er et brød som kommer halvstekt fra produsenten og blir stekt ferdig ute i butikken.

MER ENN BESTILT: - Særdeles overraskende, sier presseansvarlig hos Bakers AS om maskindelene i grovbrødet. Foto: (Tønsbergs Blad)


– Selv om vi hadde produsert to brød eller to millioner brød så skal ikke dette skje. I utgangspunktet er jeg like forundret som kunden, sier han.

Kan ha løsnet fra maskineriet

Men hva som egentlig har gjort at en skrue med to muttere har funnet veien inn i brødet har han ikke fått svar på ennå.

– I utgangspunktet er dette uforståelig. Vi har gode og faste vedlikeholdsrutiner på maskinene som lager brød. Slikt skal ikke skje. Konkret hva og hvordan dette har skjedd vet jeg ikke her og nå. Vi er i ferd med å undersøke det. Jeg håper på snarlig tilbakemelding fra gjeldende bakeri. Hvis dette har løsnet fra maskineriet, så er det veldig overraskende med tanke på de vedlikeholdsrutinene vi har, sier Ole Neergaard.

Se flere saker i tb.no

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Mest lest på Nyheter

Annonsebilag