Det beste været lørdag - på sankthansaften - kommer Østafjells, mens Troms kommer dårligst ut, ifølge meteorologene.

- Det er ikke spesielt høye temperaturer akkurat nå, men det blir gradvis varmere, og lavtrykket som nå ligger sør i Sverige beveger seg nordover. Det gir gradvis lettere og varmere vær Østafjells og sør for Stad til helgen, sier statsmeteorolog Ragnhild Hagen til Nettavisen.

I de nordligste fylkene kan man vente seg perioder med opphold, men lavtrykk avløser lavtrykk, og Troms ventes å få en skikkelig skyll lørdag.

Hva som er godt vær for deg, avhenger kanskje av om du skal sitte inne og se VM-oppgjøret mellom Tyskland og Sverige eller ut og delta i sankthansfeiringen. Deler av land kan regne med regn og kan dermed trekke innendørs med god samvittighet og følge fotball-VM, påpeker Meteorologisk institutt. Der har de lagt ut et lite værkart på Twitter som gir deg en pekepinn om hvilken banehalvdel du værmessig spiller på denne dagen.

Sola på sitt høyeste

Torsdag er det forresten sommersolverv og årets lengste dag. Da er sola på sitt høyeste på himmelen på den nordlige halvkule.

- Nyt den lange kvelden, oppfordrer Meteorologisk institutt.

Torsdag ble innledet med skyet vær mange steder.

- Agder har det beste været tidlig torsdag, men sent torsdag letter det sør for Stad.

Regn i nord

Det ventes regn fra Nordland og nordover sankthansaften. Det er et nytt lavtrykk fra sørøst som gjør det grått og vått i nord.

- Temperaturene blir heller ikke det store i helgen, med rundt 10 til 13 grader. Det ser likevel ut som Øst-Finnmark slipper unna en del av regnet, sier meteorolog Magni Svanevik ved Meteorologisk institutt til NTB.

Knallstart på skoleferien

Det er Østlandet og Sørlandet som drar av gårde med perfekt sankthansvær i helgen og en knallstart på skoleferien neste uke.

- Det blir fint vær og varmt. På lørdag og søndag kan det blir 25 grader. Det kan selvfølgelig komme ettermiddagsbyger, men ikke av betydning, sier meteorologen.

Hun opplyser at hele neste uke ser lovende ut for Sør-Norge.

- Det blir temperaturer rundt 25 grader, men det er selvfølgelig ganske usikkert siden det er så lenge til, sier hun til NTB.

Les også: Varsler sommertemperaturer opp mot 25 grader til helga