RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Se Kystvaktens nye stolthet

Sist oppdatert:
Tyvfiskere og promillekjørere går dårlige tider i møte. Se bildene.

(iOslo.no) Det nye kystvaktsskipet som skal patruljere området fra Egersund til Svenskegrensen, er ikke noen smågutt. Stappfull av teknisk utstyr, kommer den til å bli en alvorlig trussel mot alle som har uærlige hensikter på sjøen. Den vil også bli en viktig bidragsyter i redningsaksjoner, oljevernsaksjoner og lignende.

KV Nornen er også utstyrt med to hurtiggående lettbåter. En mann over bord-båt, og en med det klingende navnet Fast Rescue Daughter Craft (FRDC). Det er en lettbåt som gjør 45 knop og som også forserer store bølger som kniv i smør. Båten er også utstyrt med blålys, sirener og store høytalere. Det er også plass til to personer på overnatting i båten.

- Slenger jeg den på vannet nå, så er den i Kristiansand på fire timer. Dette er en båt som forlenger vår aksjonsradius og som blir viktig i arbeidet sammen med politiet og tollvesenet. En viktig del av det nye skipet. Ellers er den største forskjellen det tekniske utstyrtet ombord, sier skipssjef på KV Nornen, Ole Thorsen.

- Vi har blant annet et system der vi tar opp alle samtaler på broen, og tar opp all video og skipets plassering hvert 10. sekund. Det gjør at vi har en svært god logg på alt som skjer ombord, sier Thorsen.

Les flere saker på iOslo.no.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere