RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Se og Hør felt igjen

Se og Hør får refs for å trykke et bilde av Anne Grete Preus, hennes samboer og samboerens mindreårige barn.

Pressens Faglige Utvalg (PFU) fastslår at kjendisbladet brøt god presseskikk da de trykte bildet. Det er ikke publiseringen av bildet i seg selv som som er problematisk, men overskriften «Her er våre to mammaer», skriver journalisten.no.

Bildet ble tatt på en teaterpremiere, og både Preus og hennes samboer skal ha samtykket i fotograferingen. Preus har også tidligere stilt opp offentlig med sin samboer.

«Her er våre to mammaer»
PFU reagerer på at bildet brukes for å eksponere barnas nye livssituasjon, og ikke for at barna skal uttale seg om teaterstykket. Utvalget mener konsekvensen for barna av denne medieomtalen bør vurderes nøye før trykking.

PFU mener også at bladet uten dekning har tillagt barna utsagnet «Her er våre to mammaer». Utvalget legger vekt på at pressen skal sørge for at overskriftene ikke går lengre enn det er dekning for i stoffet.

Misfornøyd far
Det er barnas far som har klaget saken inn til PFU. Han mener bladet skulle ha innhentet hans samtykke til eksponering av sønnene, siden foreldrene har delt omsorg.

Se og Hør hevder på sin side at de avbildede hadde samtykket til fotograferingen, og at det neppe kunne kreves samtykke fra personer med foreldreansvar som ikke var til stede.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere