RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Se og Hør kuppet stortingsfest

Sist oppdatert:
Se og Hørs konkurrenter ble nektet adgang til stortingspolitikernes tradisjonelle høstfest.

All annen presse ble kastet ut da stortingspolitikerne tradisjonen tro samlet seg på den legendariske restauranten «Lorry» i Oslo sentrum. Kun Se og Hør fikk lov til å ta bilder inne på restauranten.

- Vi fikk beskjed om at Se og Hør hadde enerett, forteller en fotograf fra en annen publikasjon.

Begivenheten har i alle år vært åpen for pressen. I år kom unntaket, kun kjendisbladet var velkomne mens øvrig presse ble avvist i døren til restauranten.

Politikerne reagerte
Dette skal ha fått enkelte av de tilstedeværende politikerne til reagere. Ifølge kilder skal blant annet Trond Giske (Ap) ha stilt seg uforstående til at ukebladet fikk være alene på nachspielet. Kultur- og kirkeministeren skriver i en SMS til Nettavisen at han ikke ønsker å kommentere saken.

Daglig leder Karl Otto Bauer ved restaurant «Lorry» innrømmer at det skjedde en glipp, og legger seg flat.

- At vi kun slapp inn ukebladet Se og Hør er ikke logisk. Det ble litt tullete alt sammen, sier Bauer til Nettavisen.

Festen er en årlig begivenhet etter stortingsmiddagen på slottet, og nachspielet pleier å samle de største profilene innen norsk politikk. I år var både Børge Brende (H), Inga Marte Thorkildsen (SV), Ine Marie Søreide (H), Siv Jensen (Frp) og Heikki Holmås (SV) blant navnene som fant turen til peisvarmen på «Lorry» etter å ha sittet rundt kongens bord.

- Veldig rart
Brende og Søreide opplyser via Høyres pressetjeneste at de ikke hadde anelse om ukebladets eksklusivitet. Utover dette ønsker de ikke å kommentere saken.

Frp-leder Siv Jensen bekrefter at hun var en tur innom nachspielet.

- Jeg var der en kort tur. Og det var kun en fotograf fra Se og Hør tilstede. Det ble sagt at de hadde enerett til festen. Men jeg var der ikke lenge nok til å kunne stadfeste dette, sier Jensen til Nettavisen.

- Det er veldig rart at Se og Hør fikk enerett, er Inga Marte Thorkildsens (SV) korte kommentar.

Karl Otto Bauer påtar seg skylden for forskjellsbehandlingen.

- Det var vi som tok initiativ til at Se og Hør skulle få enerett. Men som sagt er det tullete.

Ville beskytte
- Men hvorfor fikk de enerett?

- Jeg tror bakgrunnen var et ønske om å beskytte stortingsrepresentantene, at de skulle få være i fred.

- Og da var Se og Hør det beste valget?

- Nei, det er nettopp det. Nå er du inne på noe av det som gjør dette tullete. Jeg vet egentlig ikke hvorfor det ble sånn. Vi kommer aldri til å gjøre noe tilsvarende igjen. Heretter gjelder regelen om at vi enten slipper inn alle, eller ingen, sier Bauer.

Ut i kulda
Et av mediene som som gjerne skulle dekket nachspielet, var ukebladet Her og Nå.

- En av de ansatte på restauranten ga oss beskjed om at vi ikke fikk ta bilder. Da vi konfronterte dem med at Se og Hør tok bilder inne på «Lorry», fikk vi beskjed om at de hadde inngått en avtale på forhånd, sier sjefredaktør Rino Rådahl til Nettavisen.

Han forteller at Her og Nå har dekket det tradisjonelle nachspielet i flere år, og at han finner eksklusivitetsavtalen «noe spesiell».

- Såvidt vi forstår, var ikke politikerne informert om eneretten som var gitt til Se og Hør. Jeg mener jo det er en fordel at de det faktisk gjelder, i dette tilfelle stortingspolitikere og regjeringsmedlemmer, faktisk får vite om sånne forhold. Men jeg er glad for at «Lorry» ikke vil ha samme praksis i fremtiden, sier Rådahl.

«Forretningshemmelighet»
Se og Hør nekter på sin side å kommentere hvorfor de fikk eksklusiv tilgang til politikerfesten.

- Er du helt tullete? Vi røper da ikke forretningshemmeligheter. Lykke til videre, skriver assisterende sjefredaktør Harald Haave i en kortfattet epost til Nettavisen.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere