RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Se og Hør tapte - igjen

Sist oppdatert:
Skuespiller Andrine Sæther og artist Lars Lillo-Stenberg har vunnet i retten.

Kjendisbladet tapte ankesaken med Se og Hør i Borgarting lagmannsrett onsdag, får Nettavisen bekreftet fra Borgarting lagmannsrett.

- Dommen fra tingretten blir stående, konkluderer retten.

Må punge ut
Se og Hør dømmes dermed til å betale 150.000 kroner i erstatning til Lars Lillo-Stenberg og Andrine Sæther fordi bladet trykket bilder fra parets bryllup sommeren 2005.

I tillegg har lagmannsretten idømt Se og Hør-redaktør Odd Johan Nelvik, fotograf Morten Krogh og journalist Anders Stavseng å betale saksomkostningene på 120.000 kroner, skriver Aftenposten.no.

Paret ble tilkjent sanmme erstatningsbeløp i tingretten 22. november 2006.

Striden
Andrine Sæther og Lars Lillo Stenbergs vielse ble holdt ved et gammelt pensjonat sommeren 2005, men utenfor gjerdet som omkranset pensjonatet. Se og Hør mente paret giftet seg på offentlig grunn, og at de tok bilder på behørig avstand. Dette til tross for at de to eksplisitt hadde uttrykt at bryllupet ikke var offentlig.

Bladet gir seg ikke med denne runden:

Vil anke
- Jeg kan allerede nå slå fast at dommen vil bli anket til Høyesterett. Flertallets begrunnelse for å dømme vår omtale av et storslått friluftsbryllup i strandsonen er meget svak og kan ikke bli stående. Dette er ikke riktig juss, sier sjefredaktør Odd J. Nelvik til seher.no.

Se og Hør ble med en mot to fagdommere dømt for å ha «krenket privatlivet».

Nettavisen følger saken.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere