Gå til sidens hovedinnhold

Se råkjørerne bli tatt

De to 20-åringene kappkjørte i minst 170 km/t. De ante ikke at en sivil politibil filmet den vanvittige kjøringen. Se video av dødsleken.

- Idiotkjøring! Helt vanvittig! Dette er noe av det mest graverende jeg har sett på veiene, sier politibetjent Svein Andersen i UP i Agder politidistrikt.

Myndighetene har satt ned fartsgrensen fra 90 til kilometer i timen til 80 på E 39 i Søgne i Vest-Agder på grunn av dødsulykker.

- Det har vær flere dødsulykker og alvorlige personskader på denne strekningen. Derfor er det veldig skremmende og nedslående at noen utsetter andre og seg selv for en slik enorm risiko, sier fungerende lensmann Johan Ove Thorsen ved Søgne og Songdalen lensmannskontor til TV 2 Nettavisen.

Parallelt i svingen

Han patruljerte den sivile UP-bilen alene da to biler svingte ut fra Tangvall. Bilene akselererte kraftig, og Andersen fulgte etter. Samtidig kjørte en tredje bil forbi politibilen og la seg etter de to øvrige bilene.

Ifølge politibetjenten la den ene bilen seg ut like før en venstrekurve i venstre kjørefelt og startet en forbikjøring av bilen foran. Gjennom svingen lå bilene parallelt og opptok hele kjørebanen. Heldigvis kom det ingen biler imot.

Kjørte fra politiet

De to første bilene kjørte lett fra politibilen, som på det meste holdt en fart på 176 kilometer i timen for å holde følge med kappkjørerne. Den tredje bilen lå imellom politibilen og de to første i feltet.

Da de to første bilene svingte av ved Lunde og stanset ved en bensinstasjon, ble kappkjørerne pågrepet. Ifølge politiet er de offisielle fartsmålingene på 142 km/t, men politiet vil ved hjelp av videobilder forsøke å kartlegge hvor høy hastigheten har vært på kortere deler av strekningen. Sjåføren av den tredje bilen er foreløpig ikke identifisert.

To 20 år gamle gutter var sjåfør i hver sin bil, og de hadde med seg hver sin passasjer. Begge har fått førerkortet beslaglagt inntil saken kommer opp for retten.

- Jeg tør ikke si hvilken straff de vil få. Vi har ikke så mye erfaring med slike saker. Heldigvis er ikke slik kjøring normalt, sier Thorsen.

Reklame

Supertilbud: Nå kan du få gratis strøm til februar