*Nettavisen* Nyheter.

Se ranerne i aksjon

Her er ranerne idet de slår til mot Nokas. Bildene er tatt fra bussen til sjåføren som først ringte inn og fortalte om ranet.

20.09.05 11:06

STAVANGER (TV 2 Nettavisen): TV 2 Nettavisen har i dag fått tilgang til hele aktors bildefremvisning. Her kan du se unike bilder av ranerne i aksjon og bilene på vei inn på Domkirkeplassen.

HTML EMBED
Følg Nokas-saken LIVE her

Bildene ble presentert i retten mandag mens statsadvokat Tor Christian Carlsen gjennomgikk hendelsesforløpet. De unike bildene er hentet fra overvåkingskameraer på Domkirkeplassen og i flere busser som var ved Nokas da ranet skjedde.

Samtidig som statsadvokat Carlsen gjennomgikk bildene, forklarte han retten hva som ble vist på bildene. Les hele referatet fra mandag her for å få Carlsens egen forklaring til bildene.

HTML EMBED
56-åring fra Svelvik25-åring fra StavangerThomas Thendrup (33)Johnny Thendrup (40)Dan Pettersen (30)Alf Henrik Christensen (43)Lars-Erik Andersen (28)Ikmet Kodzadziku (25)Ridvan Halimi (26)Metkel Negassie Betew (26)Erling Mathias Havnå (47)Kjell Alrich Schumann (39)David Aleksander Toska (29)Åpnes i pdf-fil

Et overvåkingskamera har filmet den sølvgrå Saaben mens den sto parkert utenfor Domkirken. Her kan du se ranerne stå vakt med sine MP-5 maskinpistoler. På et tidspunkt kommer den mørke Forden kjørende opp til den sølvgrå Saaben. Her går trolig Johnny Thendrup ut av Forden og stiller seg ved Saaben. I sin politiforklaring har Thendrup forklart at han kjørte Volvo lastebilen til politihuset og tente den på slik at inngangen til politistasjonens garasje ble sperret. Deretter kjørte han og en annen raner til Domkirkeplassen. På plassen ble Thendrup senere involvert i en skuddveksling mellom ranere og politi. En skuddveksling som gjorde at han ble skutt i låret ved den sølvgrå Saaben.

På bildene kan man også se Olav Hopsdal komme syklende mot ranerne. Hopsdal har tidligere fortalt om de dramatiske minuttene på Domkirkeplassen i Dokument 2 mandag.

I slutten av bildesekvensen av domkirkeruinene kan du se bilene gjøre seg klare til å forlate Domkirkeplassen.

En annen bildesekvens er hentet fra bussen til Halvard Livastøl – bussjåføren som ringte inn til politiet og spurte om det var øvelse på Domkirkeplassen. TV 2 Nettavisen har tidligere publisert telefonsamtalen fra Livastøl til operasjonssentralen.

Det ene bildet viser den første politipatruljen ankomme Domkirkeplassen. Politimennene har akkurat oppdaget ranerne ved den sølvgrå Saaben og svingt ned en sidegate ved Hennes & Mauritz-bygget for å komme ut av skuddområdet til ranerne.

HTML EMBED

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag