RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Foto: 330-skvadronen

Se redningsaksjonen i fossen

Sist oppdatert:
I en dramatisk redningsaksjon ble en mann som satt fast med paraglider på en isblokk 100 meter oppe i Reiåsfossen reddet ved 15.40-tiden mandag. Se bildene fra redningsaksjonen her.

Mannen er nå fløyet til Sentralsykehuset i Rogaland. I tillegg til store skader etter krasjlandingen var mannen sterkt nedkjølt etter å ha fått iskaldt vann fra fossen over seg i godt over to timer.

Før redningshelikopteret fra Sola ankom Byglandsfjord forsøkte luftambulansen å sikre mannen slik at han ikke skulle falle ned i fossen. Mannen satt på en isblokk 100 meter oppe i fossen.

Vanskelig
Problemet var at vinden fra helikopteret kunne dytte mannen over kanten. Det var også en risiko for at mannen skulle bli dyttet av ishyllen under selve redningsaksjonen.

- Det var en veldig vanskelig redningsaksjon. For mannen var det to veier ut. Enten opp i helikopteret, eller ned i fossen. Redningmannskapet klarte heldigvis å fire seg ned til mannen fra Sea-King helikopteret, sier redningsleder Eirik Walle til TV 2 Nettavisen.

Mistet kontrollen
Politiet fikk melding om ulykken ved 13.30-tiden mandag. Paraglideren som fløy rundt fossen mistet kontrollen og styrtet inn i fossen der han havnet på en liten ishylle.

Mannen var hele tiden ved bevissthet, men ble hele tiden kjølt ned av isvannet fra Raiåsfossen. Det var lenge en stor fare for at mannen skulle skli av ishyllen og ned i fossen.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere