*Nettavisen* Nyheter.

Se rønna alle ville ha

Denne bygården må totalrenoveres før den kan taes i bruk. Foto: Hagen Eiendom

Den gjennområtne leiegården ble revet vekk til nær dobbelt av prisforlangende etter kun fem timer. Se bildene.

09.02.06 18:49

Leiegården i Bergen sentrum har en takst på 3,8 millioner kroner og ble lagt ut for salg lørdag med en prisantydning på fire millioner kroner.

Se bilder nederst i saken
Til tross for at annonsen slo fast at «huset trenger fullstendig rehabilitering», dukket over 100 mennesker opp på visningen lørdag ettermiddag. Fem timer senere hadde en kjøper klasket 7,5 millioner kroner i bordet og den pill råtne leiegården var solgt.

Dyr renovering
De nye eierne lot seg ikke skremme av tynne vinduer, råtne vegger og slitne etasjeskillere. Det omfattende renoveringsarbeidet som venter, vil koste mange millioner kroner. Hvis alle tjenester skulle hentes utenfra, ville utgiftene raskt kommet opp i fem millioner kroner.

- Men kjøperen er et håndverkerfirma og de gjør nok det meste av arbeidet selv, så det vil koste dem langt mindre enn fem millioner, men likevel, det blir dyrt. For her kan man ikke bare komme rekende med en glassfiberstrie og håpe på det beste, sier megler Olav Hagen ved Hagen Eiendom. Han fikk det lukrative oppdraget om å selge leiegården av Overformynderiet. Den tidligere eieren er under offentlig pleie og er uvitende om at han nå er mangemillionær.

Uventet høy pris
Hagen hadde aldri forventet den sensasjonelt høy prisen for den nedslitte leiegården, til tross for den svært gode beliggenheten i Johannes Bruns gate, like nedenfor Nygårdshøyden i Bergen sentrum.

- Ja, det var en uvanlig god pris. Men potensialet og beliggenheten har alt å si. De nye eierne har betalt mer en full pris, for å si det sånn, men vil tjene den inn igjen når de selger, sier Hagen til iBergen.no. Han tipper de vil få rundt 13 millioner kroner når bygningen skal selges igjen.

Det 300 kvadratmeters store huset fra 1910 består av fire leiligheter og en hybel på loftet. På visningen var det fullt kaos, ifølge en av dem som var til stede. Minst 150 mennesker var i huset og budene haglet allerede da. Ved visningens slutt lå høyeste bud på 6,5 millioner kroner. Fem timer senere var budrunden over.

Fortsatt til salgs
Men mens leiegården i Johannes Bruns gate var lørdagens mest populære, var det fortsatt laber interesse for en villa i Landåsveien. Den 1000 kvadratmeter store luksusboligen har vært til salgs for 11,9 millioner i seks måneder, men ingen har så langt latt seg lokke av blant annet svømmebasseng, heis og peisstue med biljardrom. Ifølge eiendomsmegler Erik Mortensen er ikke adressen fin nok. Det er Hagen enig i.

- Det er et flott hus som er bygget på helt feil sted, uten potensiale, mener Hagen.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag