*Nettavisen* Nyheter.

Se, så lite snø det er!

LITE SNØ: Snøkartet til høyre viser hvor lite snø det er per dags dato i Norge. Mye mindre enn på den samme datoen i fjor (kartet til venstre) Foto: Senorge.no

Snøen glimrer med sitt fravær.

10.11.15 13:52

Selv om det er november og kun 2,5 uker igjen til advent, er det lite som minner om vinter de fleste steder i Norge.

Ifølge snøkartene til Norges vassdrags- og energidirektorat (NVE), som registrerer snømengdene, er det mye mindre snø nå enn på den samme tiden i fjor (se kartene over).

- Det har vært ganske mildt, særlig de to siste ukene i Sør-Norge. Det har vært mildere enn normalen, sier statsmeteorolog Aurora Stenmark ved Meteorologisk Institutt til Nettavisen.

- Ikke hvitt med det første

Mildværet vil dessuten fortsette denne uken. Flere steder vil det bli mer vårlig enn vinterlig, og opp mot 10 varmegrader på dagtid.

- Det ser ut til å bli ganske mildt i sør. Temperaturene går nok sakte men sikkert ned, men det er en ganske svak nedgang, sier Stenmark.

- Så vi kan se langt etter snøen i lavlandet i Sør-Norge?

- Ja, vi må nok det. I lavlandet ser det ikke ut til å bli hvitt med det første, konstaterer hun.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

Klikk på bildet for å forstørre.

HER ER DET SNØ: På Geilo er det mulig å stå på ski, på fjorårets snø som er blitt tatt vare på. I helgen kom det også lite påfyll med ny snø. Foto: Jørgen Berge (Nettavisen)

Det blir snø i fjellet

Men i fjellet er det imidlertid ventet noe snø denne uken.

- Det er ventet sludd og snø i fjellet i Sør-Norge. Det er mange steder hvor det ikke er frost på bakken ennå, så det er ikke sikkert det legger seg så godt, men det kan bli vanskelige kjøreforhold, sier statsmeteorologen.

Hun forteller at det er ventet mye vind i fjellet, og nedbør særlig i vest.

- Det kommer mye nedbør inn til Vestlandet, og det trekker seg opp til fjellene. Særlig i de vestlige fjellstrøkene blir det sludd og snø i dagene fremover. Det vil nok også dra litt nedbør over i de østlige fjellområdene også, selv om det ikke blir så mye, sier Stenmark til Nettavisen.


Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.