*Nettavisen* Nyheter.

Se, så varmt vi har det her i nord

NOEN HAR DET HETT: Dette er noen av bildene norske nettbrukere har delt på sosiale medier som Instagram og Twitter så langt denne uken. Foto: Faksimile (Twitter og Instagram)

Varmest i Norge akkurat nå: 34,5 grader - i skyggen!

23.07.14 21:19

OSLO (Nettavisen): - Åh, nei! La meg slippe å telle alle stedene som har over 30 grader nå. Det er mange, særlig på Østlandet, sukker statsmeteorolog Espen Biseth Granan fra sin post.

Vi ringer for å spørre om temperaturene onsdag ettermiddag, og får vite at målestasjonene en rekke steder viser temperaturer på slutten av 20- og begynnelsen av 30-tallet.

Værvarsel for de neste dagene på met.no

Varmest i Hallingdal

Klokka 16 er det målestasjonen Gulsvik i Flå kommune i Hallingdal i Buskerud som ligger an til å sette dagsrekorden med 34,5 grader.

Og bare så det er sagt: Dette er offisielle målestasjoner, med gradestokk i skyggen.

Da vi senere på kvelden tar en sjekk for de offisielle makstemperaturene for dagen, er det fortsatt Gulsvik-noteringen som troner øverst som varmest i landet.

Og det er ikke så langt fra norgesrekorden: 35,6 grader på Nesbyen i 1970.

Tirsdag var det Kotsøy i Sør-Trøndelag som hadde varmerekorden med 32,9 grader.


Se bildene vi deler om sommerværet på Nettavisens værblogg

Hvordan har du det der du er akkurat nå? Har du et bilde å dele, bruk hashtag #hetebølge på Twitter eller Instagram!Kaldest akkurat nå

- Hvor er det kaldest i Norge nå?

- Da må vi vel til Svalbard. I Longyearbyen er det 7,8 grader. Nei, vent. Hornsund sør på Spitsbergen: Der viser målestasjonen 5,7 grader.

Stor skogbrannfare flere steder i landet. Se obs-varsel her

- Hvordan ser det ut nedover i Europa, kan vi sammenligne oss med Syden?

- Ja, det kan vi. Nå har vi sydentemperaturer her. Temperaturer litt over 30 grader finner du på Middelhavskysten og i Frankrike nå. På Gibraltar er det 28,4 grader, sier meteorologen og leter fram dagens observasjon fra stasjonen helt sør på den iberiske halvøy.

Ikke helt som Gulsvik i Hallingdal, altså.

Lavtrykk fra Sverige

Ved 21-tiden onsdag spør vi Granan om værutsiktene for torsdag:

- Det blir spennende å se. Det blir fortsatt godt og varmt mange steder, men det er økende mulighet for regn og tordenbyger. Det kommer noe inn fra Sverige, men jeg er usikker på hvor omfangsrikt og intens det blir, sier han.

Les også: Flere takler ikke vamen

Klikk på bildet for å forstørre.

HOPPER I DET: Mange fant veien til sjøen på en av sommmerens varmeste dager. Her hopper en gutt fra stupetårnet på Hvalstrand bad onsdag. Foto: Vegard Grøtt (NTB scanpix)VÆRBLOGG: På Nettavisens værblogg kan du se noen av bildene og kommentarene folk deler på sosiale medier i sommerheten.

HTML EMBED
(function(d, s, id) {var js,ijs=d.getElementsByTagName(s)[0];if(d.getElementById(id))return;js=d.createElement(s);js.id=id;js.src="//embed.scribblelive.com/widgets/embed.js";ijs.parentNode.insertBefore(js, ijs);}(document, 'script', 'scrbbl-js'));


Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.