*Nettavisen* Nyheter.

Se skrekkvideo fra feiringen

Foto: (Privat/TV 2)

Da Kjetil Thaule skulle skyte opp raketter, gikk det helt galt.

02.01.07 11:11

Rakettbatteriet eksploderte på bakken med små barn i nærheten.

Kjetil Thaule fra Hjelmeland i Rogaland er sjokkert over at det kunne gå så ille med fyrverkeriet han hadde kjøpt på Europris. Små barn sto bare 15-20 meter unna da rakettbatteriet av typen Big Block eksploderte på bakken.

Se Thaules skrekkopplevelse her.

- Flaks

- Hvis du ser på alt det som skjedde i det smellet, alt som føyk rundt øra på oss, så er det bare flaks at ingen ble skadet, sier Thaule til TV 2.

Thaule er kritisk til priskrigen på fyrverkeri, og mener det kan bidra til alvorlige skader.

Det var like etter midnatt at Thaule og hans familie hadde gått utendørs for å sende opp fyrverkeri. Big Block-batteriet inneholder 49 skudd. Etter 15 smell eksploderte det, og skuddene haglet rundt personene som sto rundt, blant dem flere barn.

Flyktet
Familien søkte tilflukt i en redskapsbod i nærheten. Men flere av skuddene fant veien inn.

- Jeg søkte dekning bak en vegg inne i redskapsbua. Svogeren min kastet seg ned på gulvet bak et bordtennisbord, og la seg over datteren sin på ni år for å beskytte henne, forteller Thaule til Stavanger Aftenblad. Han priser seg lykkelig over at de løpske skuddene ikke antente det andre fyrverkeriet som lå lagret i boden.

Thaule handlet fyrverkeri på Europris for over 2000 kroner på Europris. Nå vil han klage, og sier han ikke kommer til å handle fyrverkeri der mer.

20 nordmenn, deriblant flere barn, fikk alvorlige øyeskader under årets nyttårsfeiring.

Les også: Festens verste bilder

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag