RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Se trafikkbetjentenes «parkeringsblemmer»

Foto: Kurt Rune Selbach
Sist oppdatert:
Leserne har sendt oss sine bilder.

(iOslo.no) Etter iOslo.nos sak om den feilparkerte bilen fra Trafikketaten, har flere lesere sendt inn tilsvarende bilder. Både fra Stavanger og Oslo har vi fått bilder av åpenbart feilparkerte biler fra henholdsvis Stavanger parkering og Trafikketaten.

- Slik parkerer Stavanger parkering, skriver en leser på e-post til iOslo.no.

Nødvendig?
Vedlagt lå tittelbildet. Leseren kan ikke se noen grunn til at trafikkbetjenten så det nødvendig å parkere der, uten noen andre biler i nærheten.

Avdelingsleder for håndheving og forvaltning i Stavanger parkering Åshild Iren Lomeland kommenterer til iOslo.no at hun ikke kjenner til detaljene i saken, men understreker at parkeringsvakter kan ha lov til å parkere feil.

- Trafikketatens biler kan, hvis det er nødvendig eller til vesentlig lette for utførelsen av tjenesten, fravike bestemmelser gitt i eller i medhold av noen paragrafer i vegtrafikkloven, skriver hun i en e-post.

Forståelse
Også en observant leser fra Oslo har tatt bilder av en bil fra Trafikketaten, som åpenbart står feilparkert.

- Ja, bilen står ulovlig. Vi burde gått foran med et godt eksempel, men Stortinget har vedtatt regler som tillater trafikkbetjentene å gjøre unntak i forbindelse med tjenesteutførelsen, sier driftssjef for trafikkbetjentene i Trafikketaten Lars Monsen til iOslo.no.

Han mener at trafikkbetjentene i de fleste tilfellene treffer riktig beslutning, men innrømmer at unntak kan forekomme.

- Jeg har forståelse for at bilistene kan reagere. Man kan diskutere om det er rett at trafikkbetjentene får unntak fra regler de er der for å håndheve, men det er viktig å se nytten for samfunnet, sier Monsen.

Les flere nyheter fra iOslo.no.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere