RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Se tvillingtigrene her

Sist oppdatert:
To skjønne tigerunger kom til verden i Kristiansand Dyrepark tirsdag. Her kan du både se og lese om de små tvillingtigrene. Har du et navneforslag?

- Det går fint med dem så langt. Moren tar seg godt av dem, og de suger melk, sier administrerende direktør Reidar Fuglestad i Kristiansand Dyrepark til TV 2 Nettavisen.

Tigerfødselen fant sted i dyreparken tirsdag denne uken. Ryeka fødte to velskapte unger - en hann og en hunn - på henholdsvis 1820 og 1640 gram.

Kritisk første uka
- Den første uka er kritisk, så det er spennende sånn sett. Vi stenger av omgivelsene for publikum slik at moren og valpene får fred. I tillegg er vi lite inne hos dem nå i begynnelsen, foreteller Fuglestad.

Det er andre gang det blir født tigre i Kristiansand Dyrepark. Forrige gang var 15. mai i år, da Tinka kom til verden. Hun var Norges første sibirske tigerunge, og er nå blitt stor og klarer seg bra.

- Dersom alt går bra med de nyfødte, er det ikke noe problem å slippe til publikum om noen uker. Men det er fortsatt mulig å se andre tigere i parken vår, sier Fuglestad fornøyd.

Navnekonkurranse
Ved forrige tigerfødsel arrangerte Dyreparken en navnekonkurranse. Hele 40.000 mennesker deltok i en avstemning på nettet.

- Vi må vel kanskje prøve å få til en navnekonkurranse igjen, sier direktøren.

Han legger til at det er uvanlig at en tigermor føder med bare sju måneders mellomrom.

- Da Ryeka fikk Tinka, mistet hun morsinstinktet etter en dag. Hun ammet ikke, og brunsten ble derfor ikke forsinket. Dermed fødte hun disse to kullene tettere enn vanlig. Det vanlige er at det går halvannet år, sier Fuglestad.

Har du et forslag til hva tigrene bør hete? Skriv inn nedenfor, vi sender forslagene til Dyreparken.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere