RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Se verdens lengste løvetann

Foto: privat
Sist oppdatert:
Bjørn Magne (11) er levende interessert i å sette verdensrekorder. Nå har han klart det.

(iBergen.no) Etter en kikk i Guinnes rekordbok for 2005, gikk Bjørn Magne Hauge fra Lindås kommune utenfor Bergen, på løvetann-jakt.

- Jeg og kompisen min Henrik er interessert i å sette verdensrekorder og bestemte oss en dag på vei hjem fra skolen for å se om vi kunne slå løvetannrekorden som var på én meter. Først fant vi noen på 80 cm så 90 cm før jeg fant den på 108 centimeter. Jeg knuste han svensken som hadde den gamle rekorden, forteller 11-åringen stolt til iBergen.no.

- Det var som jeg sa til kompisen min; det skal litt til for at han slår oss nå.

Skal slå sin egen rekord
Nå har Bjørn Magne virkelig fått blod på tann. Nå er målet å slå sin egen rekord som etter all sannsynlighet havner i Guinnes-rekordbok.

-Tomatplanterekorden på 19,3 meter har jeg ikke bruk for å slå. Nå skal jeg slå min egen rekord.

- Så nå leter du hele tiden?
- Fant en på vei til skolen i dag som kanskje er lengre. Skal måle den når jeg kommer hjem. Ellers så har jeg tatt en av de lengste løvetannene og blåst frøene av den på et lite sted i hagen. Her satser jeg på at det vokser opp flere rekord-løvetanner, sier 11-åringen.

- Noen på skolen som er misunnelig da?
- Ja, det er noen som påstår at de skal klare å dyrke frem en som er lengre ved hjelp av gjødsel. Men det er jo litt juks, mener 5.klassingen.

Godkjent rekord
For at en rekord skal kunne bli godkjent, må det være to uhildede personer til stede som kan bevitne rekorden. Redaktør i Avisa Strilen, som omtalte saken i dag, var det ene vitnet, mens rektor på Kløve skule var det andre.

- Jeg målte og tok bilder av den i går ettermiddag. Da hadde den krympet til 107 centimeter og det var uten krone på toppen. Men det er likevel godt over den gamle rekorden, sier rektor Turid S. Tvedt til iBergen.no.

Nå skal dokumentasjonen sendes inn og Schibsted, som har det norske ansvaret for Guinnes rekordbok, skal godkjenne det innsendte materialet.

Så får vi håpe rekorden rekker å bli godkjent før Bjørn Magne finner en ny kjempe.

Les flere nyheter på iBergen.no

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere