RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

SECORA langs kysten

Nok en statsetat er omdannet og har skiftet navn. Denne gangen er det produksjonsavdelingen til Kystverket som er døpt SECORA.

Fiskeriminister Svein Ludvigsen som selv kommer fra et fiskevær, foretok den ofisielle dåpen og avdukingen av det nye navnet i Svolvær.

- Vi har lang tradisjon i forhold til å drive anleggsvirksomhet, og bygge moloer og fiskerihavner langs hele kysten, sier Ludvigsen.

Det nye navnet på Kystverkets produksjonsavdeling er sammensatt av de latinske ordene ”secura” som betyr sikkerhet og ”ora” som betyr kyst.

– En sikker kyst er vår utfordring, og det er også det nye selskapets visjon. Jeg synes dette er et særdeles godt og klokt navnevalg foretatt av det nye selskapet selv, sier Ludvigsen.

Med den nye modellen konkurranseutsettes oppdragene. Det nye selskapet blir statlig eiet, men skal konkurrere med private tilbydere.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere