RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Seim-etterforskningen avsluttet

(TV 2)
Politiet i Bergen mener at statsadvokaten skal tiltale investorene Carl Fredrik Seim og Tor Arne Uppstrøm for økonomisk utroskap eller for medvirkning til dette.

Det skriver Bergens Tidende. Politiets innstilling er nå overlevert statsadvokatene i Hordaland.

Etter ett års intensiv etterforskning, der tre etterforskere ved økonomiavsnittet ved Hordaland politidistrikt har arbeidet på heltid sammen med politiadvokat Ole Bjørn Mevatne, kunne de fredag pakke sammen og sende saken fra seg.

Seim ble opprinnelig siktet for økonomisk utroskap. Etter det Bergens Tidende erfarer, lyder politiets innstilling på det samme.

Og beløpene det er snakk om i denne saken, gjør at politiet mener det er snakk om grov økonomisk utroskap, som har en strafferamme på ni års fengsel.

Store summer fra Mjellem & Karlsen skal ha gått til Tor Arne Uppstrøm. Han har forklart at han trodde dette var nedbetaling på en avtale om at Seim skulle kjøpe ham ut og at han ikke visste hvor pengene kom fra.

Cirka 75 millioner kroner har forsvunnet ut fra forskjellige selskaper Seim har eid gjennom en rekke transaksjoner over lang tid.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere