RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Seks drept på fem dager

(Foto: Knut Falch / SCANPIX)
Sist oppdatert:
I løpet av fem dager er seks mennesker drept i Norge. Mange drap på kort tid kan ha en utløsende effekt på ustabile personer, sier voldsforsker.

- Mange drap i en kort periode kan føre til en smitteeffekt blant ustabile personer, sier voldsforsker Ragnhild Bjørnebekk, som understreker at hun ikke kan se noen spesielle fellestrekk ved de hendelsene som er skjedd siden 31. januar.

- Av og til klumper hendelser seg sammen. Det kan skje mye i løpet av en kort periode, så kan det plutselig være stille lenge, sier Bjørnebekk til NTB.

- Flere overlever
- I de kriminelle miljøene har vi derimot sett at det er flere våpen og at det er en økende kynisme. Råheten er økende, sier Bjørnebekk.

Hun peker også på at det trolig er flere enn før som unngår å bli drapstiltalt enn tidligere på grunn av framskritt i akuttmedisin. I dag reddes flere fra å bli drapsofre enn på 1970- og 80-tallet, mener voldsforskeren.

Her er den skremmende listen:
Sju mennesker har mistet livet ved forsettlig drap, legemsbeskadigelse med døden til følge eller selvdrap i løpet av fem dager. Så langt i år er åtte personer tatt av dage i Norge.

* Lørdag ble en 18-åring siktet for forsettlig drap på den 38 år gamle samboeren til sin mor. De tre bodde sammen i leiligheten der knivstikkingen skjedde natt til lørdag. 18-åringen er fengslet i fire uker.

* Søndag ettermiddag pågrep politiet i Sauda sønnen til en 81 år gammel kvinne som ble funnet død i et hus i Sauda. Kvinnen ble funnet blodig og forslått samme morgen. Sønnen i 40-årene, er siktet for legemsbeskadigelse med døden til følge, og ble mandag varetektsfengslet for fire uker.

* Rundt midnatt mandag kveld ble politiet i Hedmark varslet om funnet av en omkommet 53 år gammel mann i en bolig i Våler i Solør. Kort tid etter ble mannens fraseparerte 50 år gamle ektefelle funnet død i sin leilighet i Våler sentrum. Ifølge lensmann John Wold har mannen mest sannsynlig tatt livet av sin kone og deretter tatt sitt eget liv.

* Tirsdag morgen døde 23 år gamle Quoc Hong Nguyen av skadene han ble påført da han skutt ned utenfor Sandaker senter i Oslo. Sammen med ham ble en 22-årig mann truffet og alvorlig skadd. Politiet har ikke pågrepet noen for ugjerningen som skjedde på åpen gate.

* Tirsdag kveld døde en 48 år gammel man av skadene han fikk i et slagsmål under en fest i et hybelhus i Kirkenes kvelden før. En 35 år gammel mann ble onsdag fengslet for fire uker, og en annen mann er siktet i saken. I tillegg er en tredje person siktet for å ha forsøkt å forspille bevis i saken.

* Tirsdag kveld ble en 50 år gammel mann knivstukket i sitt eget leilighet i Breivikbotn i Hasvik utenfor Hammerfest. En 31 år gammel man samtykket onsdag ettermiddag i fire ukers varetekt, siktet for forsettlig drap.

(NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere