RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Foto: Paul Weaver (TV 2 Interaktiv)

Seks narko-tatt i klasserommet

Sist oppdatert:
Seks elever i alderen 16-20 ble pågrepet under en aksjon mot Holtet videregående skole i Oslo.

(iOslo) Sivilt politi fra Manglerud politistasjon slo onsdag til på Holtet videregående skole. Sammen med Gatepatruljen på Grønland politistasjon og politihunder jaktet stasjonens etterretningsgruppe på narkotika.

Skolen ba om aksjon
- Politiet og skolen har vært kjent med at flere elever bruker narkotika, og det var grunn til å tro at de brukte stoff på skolen eller nær skolen, sier politistasjonssjef Gro Smedsrud til iOslo.no.

Etter anmodning fra skolens ledelse valgte politiet da å slå til mot skolen. Sivilpoliti spanet området og pågrep flere elever som er mistenkt for narkotikasalg eller -bruk.

- Seks mannlige elever i alderen 16-20 år er pågrepet under dagens aksjon. Tre av dem hadde på seg brukerutstyr og erkjenner at de har brukt narkotika. De tre andre var kjent av politiet på forhånd og deres bopel blir nå ransaket, sier Smedsrud.

- Avskrekkende for elevene
Politiet fant ikke noe narkotika på skolen, men håper dagens aksjon kan virke avskrekkende for skolens elevene.

- Jeg håper elevene tar dette som et signal på at skolegården skal være et hyggelig sted hvor stoff ikke hører hjemme. Aksjonen kan også være en vekker for foreldrene, sier Smedsrud.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere