*Nettavisen* Nyheter.

Seks personer pågrepet for kidnapping - 17-årig jente blant de pågrepne

Det 19-årige offeret skal ha blitt banket og truet.

02.12.15 18:27

Det var i går klokken 20.20 at politiet i Kristiansand mobiliserte etter en melding om at en 19 år gammel mann ble holdt fanget av flere personer, skriver avisen.

Mannen som ble holdt fanget skal ha blitt slått og truet.

Vet du noe om denne saken? Tips oss på mail, eller ring 02060.

Sivilt politi var bevæpnet i aksjon

- Det er to kvinner og fire menn som er siktet for frihetsberøvelse, trusler og vold. Den yngste kvinnen var 17 år gammel. Hun ble løslatt i løpet av natten på grunn av lav alder, sier etterforskningsleder i Kristiansand-politiet Kjell Erik Eriksen til Nettavisen.

Den eldste av kidnapperne er 25 år. Det var også sivilt kledde politifolk med i aksjonen mot de fem kidnapperne, de var også bevæpnet.

- Politiet ble varslet ved 20.30-tiden tirsdag kveld av familien til han som var kidnappet, og de sa at det var fremmet krav om løsepenger. De hadde snakket med sønnen på telefonen, som virket veldig skremt, forteller Eriksen.

– Holdt som gissel i noen timer

- I den forbindelse planla politiet en aksjon for å få løst denne situasjonen. Det skjedde i forbindelse med en pengeoverlevering, sier han.

Ifølge politiet skal kidnapperne ha kontaktet foreldrene til 19-åringen, og tilbudt å slippe ham fri mot at foreldrene betalte en betydelig sum med kontanter.

Saken er alvorlig, men den fornærmede 19-åringen ble ikke alvorlig skadet.

- Det viste seg at den fornærmede var utsatt for grove trusler og vold av type slag. Han hadde hevelser, men er ikke alvorlig skadet.

- Hvor lenge ble den fornærmede holdt som gissel?

- Det var noen timer. Alt skjedde i går, sier Eriksen.

Vurderer varetektsfengsling

Eriksen forteller at den fornærmede trolig ble kidnappet fordi han skyldte penger.

- Dette er et belastet miljø, så det var snakk om pengegjeld, sier Eriksen.

- Hva skjer videre med de siktede?

- De er blitt avhørt i dag. Foreløpig blir de sittende i politiets varetekt, så vil påtaleansvarlig ta standpunkt til om de skal begjæres varetektsfengslet eller ikke, sier Eriksen.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.