*Nettavisen* Nyheter.

Seks rogalendinger halliksiktes

Inntil 3000 kroner hver dag skal kvinnene ha betalt sine halliker. Nå siktes seks rogalendinger for hallikvirksomhet.

05.01.04 08:35

Siden juni skal det til enhver tid ha vært om lag ti kvinner fra Baltikum som har solgt sex i Rogaland. Ifølge politiet foregikk prostitusjonen fra flere leiligheter sentralt i Stavanger. Hver av de østeuropeiske kvinnene betalte de nå halliksiktede bakmennene inntil 3000 kroner hver dag.

-De seks vi nå har avdekket, er de mest markante størrelsene innen prostitusjonsmiljøet i distriktet, sier politibetjent Einar Bjørnsen ved seksjon for organisert kriminalitet i Rogaland politidistrikt til Stavanger Aftenblad.

De seks, tre menn og ei kvinne fra Stavanger og to estiske kvinner i 20-åra, risikerer alle ubetingede fengselsstraffer.

Siktelsene vil trolig bli overlevert til påtalemyndigheten i løpet av februar. Da er til sammen ni personer siktet for hallikvirksomhet det siste halvåret.

De seks skal ha hentet kvinner til Norge, skaffet dem leiligheter og mobiltelefoner, og drevet aktiv markedsføring for salg av seksuelle tjenester. Flere av dem har delvis erkjent straffskyld, ifølge politiet, som ikke utelukker enda flere pågripelser i saken.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.