*Nettavisen* Nyheter.

Seks siktet for bortføring

Enda en kvinne er siktet for å ha deltatt i bortføringen av en 13 år gammel gutt i Vestfold. I alt seks personer er nå siktet.

12.04.07 14:42

Etter avhør torsdag har en kvinne i 50-årene status som siktet. Hun er den sjette personen Tønsberg-politiet trekker inn i bortføringssaken.

- Kvinnen er ikke i familie med 13-åringen, men en bekjent av familien, sier politiadvokat Lise Dalhaug Øhrling ved Vestfold politidistrikt til Nettavisen.

Seks personer - en mann i 60-årene og fem kvinner - er alle siktet i saken etter straffelovens paragraf 216. Den rammer den som unndrar et barn fra foreldre eller de som har omsorgen for det, i dette tilfellet barnevernet.

Blant de siktede er 13-åringens mor og mormor, som begge har erkjent straffskyld. Kvinnen som ble siktet torsdag har ikke erkjent straffskyld.

- Vi mener nå å ha god oversikt over hva som skjedde da 13-åringen frivillig forlot en barnevernsinstitusjon i Horten og ble borte inntil han meldte seg for politiet etter tre uker. Det gjenstår likevel noe etterforskning før saken går til påtalemessig avgjørelse, sier Dahlhaug Øhrling til Nettavisen.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.