RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Seks til sykehus etter lekkasje

Sist oppdatert:
Situasjonen er nå avklart, men seks personer ble fraktet til Haukeland universitetssykehus etter å ha fått i seg ammoniakk.

(iBergen.no): Brannvesenet melder klokken 1205 om at situasjonen med gasslekasjen i Sandviken er avklart.

- De eneste som er igjen på stedet er brannvesenet. De holder på å få ut siste rest av gass fra bedriften. Ellers er det ingen fare og det er ikke behov for å lukke vinduer og dører så langt jeg kjenner til. Vi har målt verdiene av gassmengder og de er tilfredstillende. Nå er det nesten heller ingen lukt forteller Tore kallekleiv til iBergen.no. Han er vakthavende brannsjef.

Seks personer er bragt til sykehus etter at det oppsto ammoniakk-lekkasje hos Lerøy Fryseri i Sandviksbodene 80 (se kartet) i Bergen ved ti-tiden i morges.

- Gasslekkasjen skal nå være stengt, melder Kallekleiv.

- Gasslekkasjen skal være hundre prosent stengt nå. En del personer har følt ubehag og seks personer blir fraktet til sykehus etter å ha fått i seg gassen, opplyser Kallekleiv om.


Kartet er interaktivt. Pek på det for mer informasjon.

Fem ambulanser
Det skal ikke være fare for liv og helse. Et tjuetalls personer, som har fått i seg den giftige gassen, blir tatt hånd om av helsepersonell for rutinemessig sjekk på stedet. De som har fått i seg ammoniakken hoster og kjenner svie i halsen. Totalt er det fem ambulanser som har vært på stedet. To av dem har fraktet personer til Haukeland universitetssykehus.

Flere personer føler et så stort ubehag etter lekkasjen at det er rekvirert to ambulanser, mens tre andre skal til legevakten for observasjon. Brannvesenet rykket ut med nødvendig sikkerhetsutstyr.

Vibeke Jacobsen som jobber hos Tre Søstre like ved forteller til iBergen.no at de ikke er blitt evakuert, men at de måtte dra derfra på eget initiativ da det ble uholdbart å være der. iBergen.no sin mann på stedet måtte sammen med flere andre løpe fra stedet da gassen spredde seg.

Evakuert
Et ukjent antall personer som jobber på anlegget er evakuert, men talsmann Elias Fjeldstad forteller til iBergen.no at situasjonen foreløpig er udramatisk, selv om en person skal være skadet av utslippet og et 20 talls andre har hatt så pass mye ubehag at de skal tilsees av helsepersonell.

- Jeg har akkurat fått en telefon fra teknisk sjef på stedet. Han forteller om at brannvesenet er på plass og at de har kontroll. Alle personene i Sandviksbodene 79 og 80 er blitt evakuert, forteller Fjeldstad til iBergen.no. Han er avdelingsleder for Lerøy fryseri.

Fjeldstad, som har fri fra jobb, fikk telefon fra brannvesenet om situasjonen for én time siden. Han forteller om at brannvesenet er på plass for å få stengt hovedventilen på tanken med lekkasjen.

Giftig gass
All trafikk ned mot Gamle Bergen ble i morgentimene i dag stengt.

Ammoniakk er en giftig gass som ved store og konsentrerte mengder kan føre til døden dersom den pustes inn.

www.iBergen.no følger saken

Les flere nyheter på iBergen.no.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere