*Nettavisen* Nyheter.

Seks tiltalt etter Munch-ranet

Seks personer er tiltalt etter ranet av Munch-museet i Oslo i fjor. Fem av personene risikerer 17 års fengsel.

19.12.05 14:53

Det opplyser Statsadvokaten i Oslo.

- Selve tiltalen er ikke forkynt for de tiltalte, men vi velger likevel å gå ut med denne informasjonen nå, sier statsadvokat Terje Nybøe ved oslo Statsadvokatembete til TV 2 Nettavisen.

Selve tiltalen blir mandag oversendt de tiltalte, og vil tidligst bli offentliggjort tirsdag.

Risikerer 17 års fengsel
Påtalemyndigheten mener at fem av de seks tiltalte var med på gjennomføringen av selve ranet i fjor sommer, og at ranet ble gjennomført som ledd i organisert kriminalitet. Dermed risikerer de fem hele 17 års fengsel.

Den sjette personen er tiltalt for grovt heleri i forbindelse med ranet. Han risikerer seks års fengsel.

Saken kommer trolig opp for Oslo tingrett i midten av februar.

Nekter skyld
Ranet på Munch-museet 22. august i fjor opprørte en helt kunstverden. Verken «Skrik» eller «Madonna» har kommet til rette etter ranet.

- Samtlige av de seks tiltalte har i avhør nektet skyld. Uavhengig av at bildene ikke er kommet til rette, så mener vi at vi har nok til å tiltale de seks. Men det ligger i sakens natur at vi mener flere har vært involvert, sier Nybøe på spørsmål om det kan bli aktuelt å sikte flere.

Saken har gått verden rundt, og førte i ettertid til at Munch-museet måtte holde stengt i lang tid i påvente av oppgraderte sikkerhetssystemer.

I mai i år utlovet Oslo kommune 2 millioner kroner til den eller de som kom med opplysninger som gjorde at de uerstattelige maleriene skulle komme til rette. Til tross for dette, er maleriene fremdeles borte.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag