*Nettavisen* Nyheter.

Seksåring livløs etter bading

Foto: Lise Åserud (SCANPIX)

En seks år gammel gutt er fraktet til sykehus etter at han ble funnet livløs i Åservannet i Larvik lørdag.

31.07.06 15:41

- Familien til gutten var på stranden, og han og søsteren lekte i vannkanten. Etter en liten stund ble plutselig moren og kjæresten hennes oppmerksom på at gutten er borte. De finner ham da under vann. De fikk ham på land, og en lege som var på stranden hjalp dem med gjenopplivning av gutten, sier operasjonsleder Jan Kristian Johnsrud til TV 2 Nettavisen.

Gutten var altså bevisstløs da han ble funnet, men med legens hjelp fikk man liv i ham. Gutten har grått, men familien og helsepersonell har ikke klart å kommunisere med ham på en klar måte.

- Han ble fraktet til Rikshospitalet med luftambulanse. De vi har snakket med sier det ser bra ut med tanke på at gutten har vært bevisst. Han har jo ikke vært under vann spesielt lenge. Det er snakk om et sted mellom fem og ti minutter at moren ikke har hatt øyekontakt med ham, sier Johnsrud.

Mandag var tilstanden til gutten fortsatt kritisk, ifølge sykehusets pressemelding.

Familien er varslet, og moren og hennes kjæreste er nå på vei til Oslo for å være sammen med sønnen, mens han får behandling på Rikshospitalet. Familien kommer fra Sandefjord, og var i Larvik for å bruke den populære badestranden.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.