*Nettavisen* Nyheter.

Seksåring rystet retten

Foto: Ole Dag Kvamme, TV 2 Nettavisen

KRISTIANSAND (TV 2 Nettavisen): Fosterforeldrene bestrider tiltalen om å ha mishandlet gutten sin gjennom fire år. I ettermiddag fikk retten se videoopptak av seksåringen i dommeravhør for et drøyt år siden.

10.01.05 19:19

Mandag ettermiddag fikk retten på video se hva den da seks år gamle gutten forklarte under et dommeravhør 22. desember 2003, et halvt år etter at han flyttet fra fosterforeldrene.

Forklaringene er bestridt av fosterforeldrene, men her følger hovedtemaene i hva gutten selv forklarte.

- Av og til var de ikke så veldig blide. Av og til var de litt sinna på meg. Jeg spiste altfor mye mat. Mami dyttet meg ned trappa. Det skjedde mange ganger, forklarte gutten

I det 40 minutter lange opptaket gjesper gutten ustanselig, mens han forklarer seg om fosterforeldrene.

- Det var noe under skoen. Papi holdt meg i beina, og slapp meg rett ned på gulvet. Jeg fikk vondt i hodet. Jeg måtte si til barnehagen at jeg falt ned trappa. Jeg sa ikke det han sa jeg sa skulle si. Jeg hørte ikke på ham. Jeg sa at han holdt meg i beina og slapp meg. Det er lenge siden. Det var da jeg bodde hos dem, forklarte guttungen.

I videoavhøret forteller han også at hvordan fostermoren skal ha dyttet ham ned i doen og trukket i snora.

- Det var ekkelt. Jeg trodde det var noe oppi doen. Hun gjorde det flere ganger, sier gutten.

En annen gang forklarer han at fostermoren tvang hånda hans i badekaret.

- Det var skikkelig varmt vann. Det var bare fordi jeg gjorde noe. Jeg ble skikkelig rød på hånda.

Han gjesper.

- Jeg måtte si noe annet til barnehagen. Men jeg sa ikke det til barnehagen, da hadde ikke det vært sant.

Om episoden der fostermoren skal ha kuttet i underarmen hans, sier han:

- Papi holdt hånda mi. Så kuttet hun meg. Jeg så nesten skjelett inni. De gjorde det fordi jeg hadde tatt noen druer, jeg tror jeg var fire eller fem år. De skulle ha på salve, men de hadde ikke. Vi måtte ringe. Jeg måtte ikke fortelle det til doktoren. Jeg måtte si at jeg fikk hånda inn i kjettingen på sykkelen. Men jeg turte ikke si noe. Jeg turte ikke si at hun hadde kuttet meg. Jeg var litt hes i halsen.

- De var og til snille også. Vi gjorde litt av hvert. Noen ganger fikk vi dessert, sier gutten.

- Hver gang de sa jeg hadde spist for mye frukt, måtte jeg bare stå ute, når det regnet og når det var snø, selv om jeg bare hadde genser på meg. Jeg fortalte ikke det til noen, jeg turte ikke. Da hadde de bare latt meg være ute.

- En gang fikk vi besøk fra NN (fosterkontakt, red. anm.) Vi lekte. Da hun hadde gått, måtte jeg sette meg på en stol og fikk en sitron, fordi jeg hadde snakket med en voksen.

- En gang tok jeg druer da mami sov. Da tok hun en glovarm skje inni munnen min. Det svidde lenge. Jeg fikk ingen ting salve. Papi syntes synd på meg, men mami brydde seg ikke. Så neste dag tok jeg et eple. Så våknet hun. Så tok hun på komfyren, helt til den ble varm og la hånda på. Den ble rød, og det gjorde vondt oppå den.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.