RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Sekunder fra flykatastrofe over Oslo

Sist oppdatert:
To fly var bare sekunder fra kollisjon i lav høyde over Oslo. Flyene var så nær at den ene piloten så fargen på skjorta til den andre.

Havarikommisjonen for sivil luftfart offentliggjorde tirsdag sin rapport, og først da ble nestenulykken mellom to fly over hovedstaden fra 2004 kjent. Ifølge Dagbladet var det en reell kollisjonsfare, og bare tilfeldigheter gjorde at de to flyene ikke kolliderte.

Dette skjedde i lav høyde over Majorstua formiddagen 24. februar 2004. Flyene var et Cessna 206 utleid fra fallskjermklubben Nimbus, og et Piper Warrior fra Nedre Romerike Flyklubb. Sju mennesker var om bord i flyene, og ved en kollisjon ville det også fått dramatiske følger for folk på bakken, heter det i rapporten.

Det ene flyet var på vei mot Akershus festning med fire fallskjermhoppere, da piloten fikk beskjed fra flygelederen om at et uidentifisert mål var på vei mot ham. Plutselig begynte passasjerene å hyle og skrike, og først da oppdaget piloten det andre flyet.

- Det kom rett mot oss, og passerte med kanskje 30 meters klaring under mitt fly. Det var ingen tid til unnamanøvrering, og vi var så nær at jeg kunne se hva piloten i det andre flyet hadde på seg, sier pilot Bengt Bach Gansmo til avisen.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere