RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Selbekk følges av livvakter

Magazinets redaktør Vebjørn Selbekk ble fulgt av to livvakter da han troppet opp til nettmøte i VGs redaksjon onsdag. - Det er et problem som familiemann å gjennomgå dette, sier han.

Den kristne avisa Magazinets redaktør har mottatt en rekke drapstrusler etter publiseringen av Muhammed-karikaturene. Under nettmøtet i VG ble han tett fulgt og passet på av to sivilkledde politimenn.

- Det er selvfølgelig en belastende og spesiell situasjon å ha en litt innskrenket bevegelsesfriehet og det er en helt ny situasjon for meg. Det er ikke noe hyggelig, sier Selbekk til VG Nett.

Selbekk mener myndighetene har skjøvet ham og Magazinet foran seg og at både Stoltenberg og Støre har kommet med usanne uttalelser om at Magazinet er den eneste norske avisa som har publisert Muhammed-bildene.

På spørsmål om hvordan familien takler drapstruslene og medieoppstyret, sier Selbekk dette til VG Nett:

- Det er klart, for mine barn å se pappa bli skutt på tv gjennom hele helgen på nesten alle norske kanaler, det er selvøgelig utfordrende. Det er et problem som familiemann å gjennomgå dette.

- Vi vurderer situasjonen fortløpende, og vi hariverksatt de tiltak vi anser som nødvendige , uttalte politiinspektør Pål Sørhaugen ved Romerike politidistrikt til TV 2 Nettavisen tidligere denne uken.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere