*Nettavisen* Nyheter.

Selbekk politianmeldt

Foto: Susanne Berg-Hansen (TV 2 Nettavisen)

Den muslimske organisasjonen World Peace Organization har anmeldt Magazinet-redaktør Vebjørn Selbekk. Les hele anmeldelsen.

09.02.06 15:52

- Vi har mottatt anmeldelsen og sendt den videre på faks til politiet i Oslo, sier kriminalsjef Jan Pedersen ved Moss politistasjon til TV 2 Nettavisen.

I en pressemelding gir organisasjonen er grundig forklaring på hvorfor de har anmeldt redaktøren:

World Peace Organization (WPO) har anmeldt Vebjørn Selbekk og bladet Magazinet «for blasfemi og for brudd på mange andre alvorlige lover og bestemmelser».

Tror det vil bli henlagt
- Jeg tar det med ro og tror saken vil bli henlagt. Det er litt uklart hva de har anmeldt oss for. Vi har bare benyttet oss av ytringsfriheten, sier Selbekk til TV 2 Nettavisen.

- Jeg lurer på om de kommer til å anmelde andre aviser og medier som har benyttet seg av tegningene. Det må de gjøre dersom de skal være konsekvente, mener Selbekk.

Blasfemiparagrafen:

«Den som i ord eller handling offentlig forhåner eller på en krenkende eller sårende måte viser ringeakt for nogen trosbekjennelse hvis utøvelse her i riket er tillatt eller noget lovlig her bestående religionssamfunds troslærdommer eller gudsdyrkelse, eller som medvirker hertil, straffes med bøter eller med hefte eller fengsel inntil 6 måneder. Påtale finner bare sted når allmenne hensyn krever det»

Her er hele anmeldelsen:

«Selbekk har krenket min tro på det groveste og troen til min nærmeste ved å tegne blasfemiske karikaturer av profeten Muhammed. Alle muslimer har ett eget bilde av profeten i deres hjerte. Ved å lage karikaturer av Muhammed på verst tenkelig måte har han wrengt og krenket dette bilde for over en milliard muslimer her i Norge og resten av verden. Han har såret personer med muslimsk tro på det groveste ved disse blasfemiske karikaturer av profeten Muhammed. Dette er en direkte provokasjon og håne mot muslimer i Norge og resten av verden. Vebjørn Selbekk har forårsaket direkte fare for norsk liv og norske eiendommer i utlandet ved å provosere og narre muslimsk samfunn over hele verden og særlig i Midtøsten der han viste at det var lett å provosere dem til opptøyer. Det er hans skyld at norske soldater er blitt skadet i Afghanistan, brenning av norske Ambassader i Syria, Libanan, Iran m.m.

Vebjørn Selbekk provoserer muslimer i Norge og utlandet ved å klandre dem at de står i veien for hans syn på ytringsfrihet.

Han har bidratt med å øke faren for overgrep på uskyldige muslimer i Norge.

Han har skapt mer hets mot muslimer i Norge via hans utspill av blasfemiske karikaturer av profeten Muhammed.

Han forstår heller ikke hvilken skader han har medført til både mislimer og kristne her i landet og verden for øvrig. Vebjørn selbekk er en mentalt syk person i tilegg som ikke viste konsekvensene av sinne handlinger og bør legges inn på et mentalt sykehus før han setter flere kulturer og samfunn mot hver andre på ytringsfrihetens navn. Han er direkte en farlig person og er fare for freden på norsk jord og fare for det norske samfunnet.

Vebjørn Selbekk må arresteres og straffes etter norsk lov for de lovbrud han blir funnet skyldig i.

Vi ber alle muslimer i Norge og resten av verden til å mane seg til ro og heller gå til politiet en å være med på opptøyer. Dette vil gjøre mer skade for Islam. Islam tillater heller ikke slike måter å reagere på. Kast slike blad i søpla og la politiet håndtere disse saker videre. Takk.»

Sovende paragraf
Ytringsfridomskommisjonen foreslo i 2004 å fjerne den sovende blasfemiparagrafen, men KrF presset Høyre og Venstre til å beholde den. Derfor vedtok samarbeidsregjeringen i 2004 med støtte fra Frp i 2004 å beholde paragrafen.

Det er vel seksti år siden den sist var i aktivt bruk. Arnulf Øverland var en av de siste som ble tiltalt for blasfemiske ytringer, med foredraget «Kristendommen — den tiende landeplage». Lagmannsretten fant ham ikke skyldig.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag