Gå til sidens hovedinnhold

Selger mer etter røykeloven

Advarslene om tomme utesteder som følge av røykeforbudet er gjort til skamme. Flere serveringssteder melder om økt omsetning.

Av totalt 50 utesteder i Oslo, Bergen, Stavanger, Trondheim og Tromsø som TV 2 har vært i kontakt med, sier 22 at de har økt omsetningen i juni og juli i år sammenlignet med i fjor. Kun 14 oppgir at de har mindre øl-tørste kunder.

Drikker mer
I Bergen har utestedene Café Clue, Engelen og Metro alle hatt en omsetningsøkning på mellom ti og 20 prosent så langt i sommer.

- Folk som vanligvis røyker, løser problemet ved å drikke mer. Folk går heller i baren en ekstra gang enn å gå ut på gata for å røyke, sier daglig leder Jan Georg Syversen i utelivsselskapet Sinco til TV 2 Nyhetene.

Nye vaner
På Cafe Sting i Stavanger tror servitørene at mye av årsaken til salgsøkningen er folk som tidligere ikke gikk ut på grunn av all røykingen, nå får nye vaner.

- Noen er allergikere, andre orker ikke all røyklukta. Nå kan folk ta seg en tur på cafe eller på konsert uten at garderoben skal lukte i en uke etterpå, sier Marianne Nyhagen på Cafe Sting.

Selv om røykerne er mye ute, har de ikke alltid feitest lommebøker.

- Før kunne folk sitte med en kopp kaffe og røyke en hel formiddag. Nå får vi mer sirkulasjon. Gjestene både spiser og drikker før de går videre til et annet sted.

Mye av omsetningen av pils om sommeren foregår utendørs, men også flere puber uten uteservering og nattklubber melder om økt omsetning. Men så har heller ikke været, i alle fall i Sør-Norge, vært så mye å skryte av til nå i sommer.

Reklame

Black weekend: Salgene fortsetter - Her får du oversikten du trenger