*Nettavisen* Nyheter.

Selger Oslo-leilighet på YouTube

Bestefar og Kaptein Øyen tilbyr det friskeste prospektet så langt i år. Se den frekke videoen!

04.03.08 11:39

(iOslo.no) «Hei igjen, vi kjører frem og selger gamle bestefars hjem med soverom, stue, kjøkken, dass på selve Carl Berners plass»

Musikkduoen «Bestefar og Kaptein Øyen» har vært et nettfenomen på Myspace, YouTube og Urørt det siste året. Mest kjent har de vært for videoen «Trim for eldre». Den fikk de inn på Svisj: Urørt, men duoen har også vært med i finalen i Norvegia-konkurransen. Selve glansnummeret var en covret versjon av Lene Alexandra Øiens «My Boobs are OK».

Nå selger de Bestefars leilighet på Carl Berner på YouTube, med låta «Prospekt». Bestefar, som egentlig er 34 år gamle Erik Bentsen, har flyttet sørover til Kragerø, og håper å få inn midler til alderdommen.

HTML EMBED

- Han har egentlig som mål å pensjonere seg. Det går ikke ennå økonomisk, så han må jobbe en stund til. Kanskje når han får solgt leiligheten, sier Kaptein Øyen til iOslo.no.

Plass til et mannskor
Leiligheten det er snakk om er en snedig toroms på Carl Berners plass, etter sigende for dere fra trange kår og med slitte bukselår. Ifølge låta er leiligheten sentral, med nytt bad, gjennomgående og romslig. Kjøkkenet har plass til et mannskor.

Her ser du flere videoer fra duoen.

- Om de står tett, om det ikke er Berlevåg mannskor, og om vi tar litt av stua til hjelp så stemmer det ja. Jeg juger jo ikke i sangs form, sier Bestefar selv.

Leiligheten ligger midt i smørøyet på Carl Berners plass, med kort vei til trikk og buss.

- Det blir ikke mer sentralt enn det. Nytt bad og. Gjennomgående og romslig, og med eget kjøkken, sier han.

- Men du flytter jo?

- Jada, men man må litt ut av byen om man vil ha eldrebolig. En sånn med hage og sjøutsikt og sånn, og rom til å breie seg litt, sier han.

Ifølge boligprisstatistikken kan bestefar være forsiktig optimist for første gang på noen måneder. Prisene for viser en liten økning for februar.

- Boligsalget har gått litt i stampe de siste månedene, og det har ikke vært så mye positivt i det siste. Krigstyper i avisene og greier. Med denne videoen prøver vi å få noe positivt inn i boligsalget igjen. Lager vi en hyggelig sang så får kanskje folk en trivelig opplevelse når de kjøper bolig igjen. Skal det liksom være så farlig å kjøpe leilighet, spør Bestefar.

Skal lage LP
Videoen er et resultat av samarbeidet mellom Kaptein Øyen og Bestefar. Det er Kaptein Øyen som står for redigeringen av musikken og videoen, mens Bestefar skriver tekstene. Målet er å gi en plate. Av vinyl.

- Bestefar er vinylentusiast, og CD-en er på vei ut. Da er vinyl et sterkt alternativ, sier Øyen.

Leiligheten selger han fordi han skal flytte til Kragerø, der både han og kapteinen opprinnelig kommer fra.

- Hva synes du om det?

- I denne teknologiske tidsalderen går det bra å samarbeide på nett. Det er klart det er litt trist, men det er mange som har bestefaren sin i en annen by, sier han.

Her er prospektet fra Carl Berners plass.

Les flere nyheter på iOslo.no

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.