RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Selger «partypakker» med narkotika

Sist oppdatert:
Ungdom får kjøpt «partypakker» med ulike typer narkotika for å få maksimal rus gjennom hele kvelden, og for å dekke over misbruket når den håpefulle kommer hjem.

- Den tilmålte mengden av forskjellige narkotiske stoffer kan for eksempel være pakket i fyrstikkesker, sier Jan Kampenhøy ved Hamar politistasjon til Hamar Arbeiderblad.

En «partypakke» kan inneholde hasj, ecstasy, amfetamin, kokain, heroin og rohypnol.

- Dersom noen skal ruse seg på ecstasy, må vedkommende være i den rette sinnsstemningen for å få maksimal uttelling av rusen. I den forbindelse velger enkelte å røyke hasj på vorspielet, noe som kan bidra til at vedkommende blir sløv, men også lattermild, sier Kampenhøy. Etter så å ha tatt en ecstasy-tablett, kan brukeren ha behov for stoffer til å drøye virkningen.

- For å oppnå lengst mulig ecstasy-rus er det for eksempel mulig å spe på med litt amfetamin, sier Kampenhøy.

Når festkvelden skal avsluttes og ungdommene er på vei hjem til sine foreldre, er det fortsatt igjen dop i «partypakken». En liten dose heroin virker stabiliserende, blant annet for å få mindre pupiller. En rohypnol-tablett kan tas for å roe ned og føle seg søvnig.

Politiet ønsker å informere om «partypakkene» for å advare foreldre. Prisen på en «partypakke» kan variere fra cirka 250 kroner til cirka 1000 kroner.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere