Gå til sidens hovedinnhold

Selger seg for penger til abort

Utenlandske kvinner må prostituere seg for å samle inn de 6.902 kroner det koster å ta en abort, ettersom den norske stat ikke vil dekke inngrepet.

Det er en brutal beskjed som venter gravide, utenlandske kvinner når de kontakter Oslo kommunes hjelpetiltak for prostituerte, Pro Sentret.

- Vi må fortelle kvinnene at de faktisk må ut og skaffe 6.902 kroner før vi kan hjelpe dem, sier avdelingssykepleier Joakim Hauge ved Pro Sentret til Dagsavisen.

De utenlandske kvinnene står nesten helt uten helserettigheter i Norge, og får bare hjelp hvis det er akutt fare for liv og helse.

Hauge forteller at den eneste måten mange av disse prostituerte kan skaffe penger, er ved å selge seg på gaten.

Av og til velger kvinnene også en livsfarlig løsning ved å fremprovosere en abort, ettersom de ikke har råd til sykehusinngrepet. Alternativet er at kvinnene tar opp lån, eller reiser til Italia der utenlandske kvinner som oftest kan få utført aborter gratis.

- Det hadde vært mye enklere om den norske staten var mer liberal og hadde tilbudt kvinnene gratis abort. Når kvinnene nå nektes slik hjelp, skapes mye større problemer, mener Hauge.

Reklame

Strømsjokket: Kun 2,3 % har den billigste avtaletypen

Kommentarer til denne saken