Gå til sidens hovedinnhold

Selger skandale-brakker

Sju nye barnehagebrakker selges. Årsak: Dårlig PR og kontraktsbrudd fra Oslo kommune.

(iOslo.no) I dagens Aftenposten annonserer Uniteam sju nye barnehagebrakker til salgs eller leie. Brakkene skulle vært levert til Oslo kommune, men de sa opp kontrakten med Uniteam, etter at barnehagen på Refstad/Tonsenhagen falt sammen for en tid tilbake.

«Negativ oppmerksomhet»
- Vi har valgt å legge de ut for salg, og tilby dem til andre kommuner, sier avdelingsleder Terje Mork i Uniteam, om annonsen.

«Nylig sviktet som kjent fundamentet til et slikt bygg, en barnehage i Oslo. Fundamentet var oppført av en lokal entreprenør etter godkjente tegninger og beregninger av et eksternt rådgivende ingeniørfirma. Dette har allikevel medført negativ oppmerksomhet om Uniteam, og Oslo kommune påla etter dette sine bygningsetater å si opp avtalene med oss.

Grunnet Oslos avbestilling har vi for snarlig levering 7 nye enkeltstående barnehager til leie eller salg samt noen brukte kontorrigger. Barnehagene består av 4 avdelinger med maksimum plass til 72 barn».

Krangler med Oslo kommune
- Prisen for brakkene er 10-11.000 kroner kvadratmeteren. De er bygget som barnehager, og det er helst det vi vil selge dem som, men vi kan også enkelt rigge dem om. De kan gjøres om til midlertidige skoler og kontorlokaler, sier Dalen.

Han mener det skal gå greit å bli kvitt brakkene, til tross for all den negative oppmerksomheten som har vært rundt brakkebarnehagene. Da brakken på Refstad/Tonsenhagen falt sammen, stormet det rundt firmaet.

- Det er aldri stilt spørsmål rundt kvaliteten på selve brakkene. Det er fundamentet som ikke har vært bra nok, mener Dalen.

Uniteam har bestridt at Oslo kommune har noen rett til å avtalen om leveranser av brakkebarnehager.

- De valgte ensidig å bryte avtalen. Det mener vi at de ikke kunne, sier Dalen.

Reklame

Strømsjokket: Spotpris 70,55 øre - fastpris 24,90 øre