RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Selger stemmeseddelen på auksjon

Sist oppdatert:
Hvor mye er en stemme egentlig verd? Det spørsmålet stilte Ståle Edstrøm (23) seg selv foran høstens kommunevalg. Foreløpig er svaret 20 kroner.

Den 23 år gamle datamedarbeideren i Interflora bestemte seg for å selge stemmen sin gjennom en nettauksjon hos Gi Bud. Han har nylig flyttet til Drammen, og følte derfor at han ikke hadde behov for den selv.

- Partiene bruker jo millioner av kroner på valget nå. Hvis du tar det totale antall millioner og deler på antall velgere, så får du et pent beløp. Men jeg trodde ikke det skulle komme noen bud, sier Edstrøm til TV 2 Nettavisen.

Ulovlig

Men budet kom.

Karl Anders Øvrelid (22) sa seg villig til å betale 20 kroner for Edstrøms stemme i kommunestyrevalget i Drammen og fylkestingsvalget i Buskerud. Men han vil ikke fortelle Edstrøm hvilket parti han skal stemme på. Det mener han er feil.

- Jeg håper inderlig at dette er ulovlig, for det er med på å undergrave hele valgsystemet og demokratiet vårt, sier Øvrelid til TV 2 Nettavisen.

Øvrelid kan slappe helt av. Han får naturligvis støtte i lovverket, nærmere bestemt i paragraf 106 i 10. kapittel av straffeloven.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere