På Ormøya i Oslo er det nå til salgs en strandeiendom til 58 millioner kroner. Eiendommen har en strandlinje på 75 meter, badehus, brygge og egen vinkjeller i hagen.

- Det går hundre år mellom hver gang det kommer en slik eiendom til salgs. Som regel blir de ikke solgt, men går videre til neste generasjon, sier eiendomsmegler Kim André Krabbe hos Privatmegleren til Nettavisen.

Se video av eiendommen lenger ned.

Les også: Hyttene på disse øyene har en markedsverdi på 2 milliarder kroner

- Det overrasker oss

Den sjønære eiendommen har fasiliter som mange kan drømme om. Foruten hovedhuset med et boareal på 330 kvadratmeter, består den av to badehus, den ene med badstue, og en dypvannsbrygge med plass til flere båter.

På tomta, som er på 6,2 mål, er det også en vinkjeller i hagen.

- Den er helt spesiell. Hvis du skal bo på Oslo øst, så finner du ikke maken til denne eiendommen, mener Krabbe.

- Hvorfor selges eiendommen?

- Eier har bodd her siden 93, og har hatt et fantastisk liv med barn og alt, men det er en tid for alt, sier han.

Han forteller om en stor interesse for den kostbare eiendommen, som har ligget ute i markedet i en måneds tid.

- Det vi var spente på var reaksjonen, fordi vi ligger på det prisnivået vi ligger på. Vi hadde jo 100.000 klikk på annonsen etter ni dager, men det som er det viktig er seriøs respons. Jeg får daglig henvendelser på eiendommen, og det overrasker oss på det prisnivået her, sier han.

Les også: Solgte 131 leiligheter på én kveld

Se video av eiendommen her (Foto: Zovenfra):

- Går i knestående

Så langt har det vært holdt tre privatvisninger på eiendommen, og det er avtalt fire ny i august.

- Det er overraskende mange seriøse interessenter som har kapital til å investere i eiendommen. Men eier har veldig god tid, så den kan bli solgt til høsten, og det kan hende vi venter helt til våren. Du må treffe den som virkelig går i knestående når de kommer hit, sier Krabbe.

«Det er vanskelig å beskrive med ord hvor vakkert det er her - dette er en eiendom som må oppleves! Hagen rundt boligen er parkmessig opparbeidet, med store plenområder som innbyr til lek og moro», står det i Finn-annonsen.

- Så dere mener prisnivået på 58 mil. er riktig?

- Ja, jeg er helt sikker på at denne blir solgt. Eiendommen har også en egen tomt som kan skilles ut, og bare den er verdt 15 millioner kroner. Det er derfor prisen på eiendommen totalt blir så høy, sier han.

Les også: Prisbonanza i nabolag i Bærum

Boligprisene noe ned

Ser man bort fra de sesongjusterte tallene, sank boligprisene med én prosent i juni. Boligprisene er nå 1,5 prosent høyere enn for ett år siden.

- Etter en sterk oppgang i boligprisene så langt i år, var utviklingen i juni moderat med en nedgang i de nominelle prisene og en flat utvikling i de sesongkorrigerte prisene. Dette er en normal utvikling for måneden å være, sa administrerende direktør Christian Vammervold Dreyer i Eiendom Norge da han presenterte boligtallene onsdag.

Det tok i gjennomsnitt 38 dager å selge en bolig i juni, seks dager mer enn i samme måned i fjor. Samtidig har omsetningstiden gått betydelig ned i Oslo, Bergen og Trondheim siden nyttår. I Oslo tok det i snitt 21 dager å selge en bolig i juni, mens det i Kristiansand i den andre enden av skalaen tok 69 dager.

Les også: Moderat boligprisutvikling i juni